Trik koji čini veliku razliku u ukusu jedne
Ako volite da jedete sveže salate onda se na vašem spisku sigurno često nalazi kupus salata.
Mnogi je spremaju brzinski ne vodeći preterano računa o tome koji sastojak sipaju kada u nju.
Upravo tada se pravi jedna greška zbog koje salata nema isti ukus. Iako možda mislite da nema veze da li ste u nju prvo stavili so, sirće pa ulje ili so, ulje, pa sirće grešite.
Stručnjaci savetuju da u salatu uvek prvo stavite ulje, jer će ono sprečiti da izađu vitamini iz ovog vrlo zdravog povrća. Ako prvo stavite sirće ono može da izvuče sve vitamine i vaša salata će nutritivno biti mnogo slabija nego ako prvo stavite ulje.
Recept za kafansku kupus salatu
- kupus (sitno seckan)
- so
- ulje (maslinovo)
- sirće (jabukovo ili limunov sok)
- šećer na vrh kašičice
Priprema:
Kupus izrendajte na sitno, dodajte so na vrh kašičice i isto toliko šećera. Izgnječite kupus rukama i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Sipajte ulje, da obložite salatu, a potom i sirće. Promešajte i dodajte još malo soli na kraju.
Bonus video:
Da li znate da može da se napravi rakija od kupusa?