Kombinacija sezonskog voća i kremaste teksture osvojiće vaše nepce na prvi zalogaj!
Ako tražite dezert koji je brz, jednostavan, a ujedno kremast i osvežavajuće ukusan, pita sa bobičastim voćem je pravi izbor.
Spoj hrskave kore, sočnog krem fila i osvežavajućih bobica čini ovu pitu savršenom poslasticom za svaki trenutak, bilo da je reč o laganom popodnevnom dezertu ili slatkom završetku porodičnog ručka.
Najbolje od svega – za pripremu vam neće biti potrebno mnogo vremena, a rezultat je slatkiš koji će oduševiti svakog ko ga proba.
Testo:
- 100 g putera;
- 1 jaje
- 50 g šećera
- 220 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
Krema:
- 300-350 ml mleka
- 2 žumanca 30 g šećera
- 2 kašike brašna
- 1 kašika mleka u prahu (opciono)
- 10-20 g putera
- Prstohvat vanilina
Voćni žele:
- 550 g smrznutih bobica (voća)
- 1 kašika šećera (prilagodite količinu šećera u zavisnosti od slatkoće/kiselosti bobica)
- 1 supena kašika želatina +50 ml vode
- Čaša oceđenog soka od voća
PRIPREMA
- U jednu posudu ulijte jaje i šećer i ručno umutite. Dodajte istopljen puter i izmešajte, pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Sve izmešajte dobro, pa kada dobijete testastu homogenu masu razmesite je rukama.
- Na dno pleha stavite papir za pečenje i preko okrugli kalup za kolače, pa unutar njega ravnomerno rasporedite testastu masu, izbockajte viljuškom odozgo i stavite u rernu da se peče oko 30 minuta na 180 stepeni.
- U jedan tiganj sipati dva žumanca, šećer, brašno, vanilin šećer, mleko u prahu i malo mleka pa sve zajedno promešati.Dodati 300ml mleka i uz konstantno mešanje prokuvati na ringli dok se ne zgusne, pa dodajte puter i dobro ga umešajte. Kada je krema gotova prekrijte je providnom folijom tako da folija dodiruje kremu i neka se tako hladi.
- U jednu posudicu sipajte želatin i vodu, dobro promešajte i ostavite da odstoji 10 minuta. Ocedite sok koji je ispustilo zamrznuto voće pri otapanju, dodajte mu vodu i šećer, pa sve dobro pomešajte sa odstajalim želatinom.
- Na sredinu ispečenog biskvita ravnomerno nanesite kremu, pa odozgo dodajte otopljeno bobičasto voće, pa na kraju sve prelijte voćnim želeom.
- Ubacite u frižider, a kada se ohladi i stisne možete iseći i poslužiti pitu. Prijatno!
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Dezert iz snova