san snova

Domaća pita gotova je za 30 minuta – hrskava korica ispunjena najlepšom kremom i sezonskim voćem miluje sva čula!

0

Kombinacija sezonskog voća i kremaste teksture osvojiće vaše nepce na prvi zalogaj!

Ovo je najlepša voćna pita koju ćete probati
Ovo je najlepša voćna pita koju ćete probatifoto: Youtube / Printscreen / user-pc7yv6rd3g

Ako tražite dezert koji je brz, jednostavan, a ujedno kremast i osvežavajuće ukusan, pita sa bobičastim voćem je pravi izbor.

 

Spoj hrskave kore, sočnog krem fila i osvežavajućih bobica čini ovu pitu savršenom poslasticom za svaki trenutak, bilo da je reč o laganom popodnevnom dezertu ili slatkom završetku porodičnog ručka.

 

Najbolje od svega – za pripremu vam neće biti potrebno mnogo vremena, a rezultat je slatkiš koji će oduševiti svakog ko ga proba. 

 

Testo:

 

  • 100 g putera;
  • 1 jaje
  • 50 g šećera
  • 220 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo

 

Krema:

 

 

Voćni žele:

 

  • 550 g smrznutih bobica (voća)
  • 1 kašika šećera (prilagodite količinu šećera u zavisnosti od slatkoće/kiselosti bobica)
  • 1 supena kašika želatina +50 ml vode
  • Čaša oceđenog soka od voća

 

PRIPREMA

 

  1. U jednu posudu ulijte jaje i šećer i ručno umutite. Dodajte istopljen puter i izmešajte, pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Sve izmešajte dobro, pa kada dobijete testastu homogenu masu razmesite je rukama.
  2. Na dno pleha stavite papir za pečenje i preko okrugli kalup za kolače, pa unutar njega ravnomerno rasporedite testastu masu, izbockajte viljuškom odozgo i stavite u rernu da se peče oko 30 minuta na 180 stepeni.
  3. U jedan tiganj sipati dva žumanca, šećer, brašno, vanilin šećer, mleko u prahu i malo mleka pa sve zajedno promešati.Dodati 300ml mleka i uz konstantno mešanje prokuvati na ringli dok se ne zgusne, pa dodajte puter i dobro ga umešajte. Kada je krema gotova prekrijte je providnom folijom tako da folija dodiruje kremu i neka se tako hladi.
  4. U jednu posudicu sipajte želatin i vodu, dobro promešajte i ostavite da odstoji 10 minuta. Ocedite sok koji je ispustilo zamrznuto voće pri otapanju, dodajte mu vodu i šećer, pa sve dobro pomešajte sa odstajalim želatinom.
  5. Na sredinu ispečenog biskvita ravnomerno nanesite kremu, pa odozgo dodajte otopljeno bobičasto voće, pa na kraju sve prelijte voćnim želeom.
  6. Ubacite u frižider, a kada se ohladi i stisne možete iseći i poslužiti pitu. Prijatno!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Dezert iz snova

 

makonda-tracker