nešto drugačije

Kremasta & slasna pica s tikvicama spremna je za samo pola sata – bez testa je i drugačija od svega što ste probali

0

Ukoliko nemate puno vremena, a želite da spremite preukusan ručak ovo je recept za vas!

Najlepša zdrava pica koju ćete probati
Najlepša zdrava pica koju ćete probatifoto: Youtube / Printscreen / KochenzumVergnugen

Zdrav obrok iz rerne gotov za samo pola sata oduševiće vas i ispuniti sva vaša očekivanja.

 

Jelo koje je nešto najpribližnije pici, samo sa mnogo jednostavnijom pripremom i lepšom završnicom pravi je ugođaj za sva čula.

 

Ukoliko se odlučite za ovaj ručak nećete pogrešiti. Uživajte u harmoničnoj mešavini povrća, kremastog sosa i sira koji se topi u ustima!

 

SASTOJCI

 

  • 3 jaja
  • So
  • 3 kašike pavlake
  • Kopar
  • Tikvice 1 kg
  • Maslinovo ulje
  • Luk
  • 2 čena belog luka
  • Šargarepa
  • Pečurke 200 g
  • Biber
  • Bosiljak
  • 100 g sira

 

Priprema se brzo i jednostavno
Priprema se brzo i jednostavnofoto: Youtube / Printscreen / KochenzumVergnugen

PRIPREMA

 

  1. U jednu posudu sipajte jaja, malo ih zasolite i umutite. Zatim dodajte pavlaku i ponovo mešajte dok se sve ne sjedini, pa dodajte sitno seckani kopar i promešajte.
  2. Tikvice iseckajte prvo na kolutiće, a zatim svaki od njih podelite na jednakih 5 delova uzdužno. Tako iseckane tikvice ubacite u vatrostalnu/pleh, posolite i ostavite da stoji 10 minuta.
  3. Crni luk iseckajte na sitno, a 2 čena belog izrendajte. Zatim tako iseckane dve vrste luka propržite na maslinovom ulju u tiganju. Kada luk postane kristalan, dodajte prethodno iseckanu šargarepu, a kada dovoljno smekša, dodajte i iseckane pečurke.Najzad, dodajte i iseckanu papriku.
  4. Začinite solju, biberom i bosiljkom. Tako pripremljeno povrće prebacite u čistu posudu i dodajte mu tikvice koje su se u međuvremenu ocedile. 
  5. Kada sve dobro promešate, namažite dno pleha maslinovim uljem i ravnomerno rasporedite mešavinu povrća. Odozgo prelijte prvobitno napravljenim sosom od jaja i kopara, pa najzad preko svega pospite krupno rendani sir po izboru.
  6. Neka se peče u rerni na 180° oko 30 minuta, nakon čega možete izvući, iseći na parčiće i uživati u ovom ukusnom ručku!

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Recept koji će obožavati svi ukućani: Brzo, lako i ukusno!

 

makonda-tracker