Ukoliko nemate puno vremena, a želite da spremite preukusan ručak ovo je recept za vas!
Zdrav obrok iz rerne gotov za samo pola sata oduševiće vas i ispuniti sva vaša očekivanja.
Jelo koje je nešto najpribližnije pici, samo sa mnogo jednostavnijom pripremom i lepšom završnicom pravi je ugođaj za sva čula.
Ukoliko se odlučite za ovaj ručak nećete pogrešiti. Uživajte u harmoničnoj mešavini povrća, kremastog sosa i sira koji se topi u ustima!
SASTOJCI
- 3 jaja
- So
- 3 kašike pavlake
- Kopar
- Tikvice 1 kg
- Maslinovo ulje
- Luk
- 2 čena belog luka
- Šargarepa
- Pečurke 200 g
- Biber
- Bosiljak
- 100 g sira
PRIPREMA
- U jednu posudu sipajte jaja, malo ih zasolite i umutite. Zatim dodajte pavlaku i ponovo mešajte dok se sve ne sjedini, pa dodajte sitno seckani kopar i promešajte.
- Tikvice iseckajte prvo na kolutiće, a zatim svaki od njih podelite na jednakih 5 delova uzdužno. Tako iseckane tikvice ubacite u vatrostalnu/pleh, posolite i ostavite da stoji 10 minuta.
- Crni luk iseckajte na sitno, a 2 čena belog izrendajte. Zatim tako iseckane dve vrste luka propržite na maslinovom ulju u tiganju. Kada luk postane kristalan, dodajte prethodno iseckanu šargarepu, a kada dovoljno smekša, dodajte i iseckane pečurke.Najzad, dodajte i iseckanu papriku.
- Začinite solju, biberom i bosiljkom. Tako pripremljeno povrće prebacite u čistu posudu i dodajte mu tikvice koje su se u međuvremenu ocedile.
- Kada sve dobro promešate, namažite dno pleha maslinovim uljem i ravnomerno rasporedite mešavinu povrća. Odozgo prelijte prvobitno napravljenim sosom od jaja i kopara, pa najzad preko svega pospite krupno rendani sir po izboru.
- Neka se peče u rerni na 180° oko 30 minuta, nakon čega možete izvući, iseći na parčiće i uživati u ovom ukusnom ručku!
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Recept koji će obožavati svi ukućani: Brzo, lako i ukusno!
( Glossy, E.S. )