vredi probati

Letnji ručak sa patlidžanom iz rerne nešto je najlepše što ćete probati – sočan je, ukusan & sprema se veoma lako i brzo

0

Ako tražite savršen recept za brz i ukusan letnji ručak, jelo sa patlidžanom je pravi izbor.

Ukusan & brz ručak sa patlidžanom će vas oduševiti
Ukusan & brz ručak sa patlidžanom će vas oduševitifoto: Youtube / Printscreen

Ovaj jednostavan recept ne samo da će oduševiti vaša nepca, već je i prepun hranljivih sastojaka koji čine obrok zdravim i laganim.

 

Priprema je brza i laka, a rezultat je sočno jelo koje mami svojim mirisom i izgledom.

 

Uživajte u harmoniji ukusa i osvežavajućem obroku koji će postati omiljeni deo vašeg letnjeg menija.

 

SASTOJCI

 

Za osnovu:

 

  • 4 patlidžana (1300 grama)
  • Maslinovo ulje (50 ml)
  • Mlevena paprika
  • So

 

Za punjenje:

 

  • Mleveno goveđe meso (500 grama)
  • 3 paradajza
  • 1 crvena paprika
  • 4 zelene paprike
  • 1 luk
  • 4 čena belog luka
  • 1 kašičica paradajz paste (25 grama)
  • 4-5 kašika biljnog ulja (40 ml)
  • 1 čaša vode (200 ml)
  • Paprika, crni biber, kim, timijan i so

 

Završni dodir:

 

  • Rendani sir čedar (200 grama)
  • 2-3 grančice peršuna

 

Jednom kada probate ovaj recept, poželećete da ga pravite stalno
Jednom kada probate ovaj recept, poželećete da ga pravite stalnofoto: Youtube / Printscreen

PRIPREMA

 

  1. Oprati 4 patlidžana, zatim svakom od njih nožem odstraniti vrhove, pa svaki iseći uzduž na jednako debela 4 dela. 
  2. U jednu posudicu sipati maslinovo ulje, pa dodati so i mlevenu papriku i sve zajedno dobro promešati. Dobijenim prelivom premažite isečene kriške patlidžana sa svih strana.
  3. Tako premazan patlidžan poređajte na pleh koji ste pretodno prekrili papirom za pečenje. Ubacite u rernu na 200° i ostavite da se peče 30 minuta.
  4. Za to vreme u blenderu izblendajte paradajz, potom na sitno iseckajte crvenu i zelenu papriku, kao i crni i beli luk. Potom u tiganju zagrejte malo ulja, pa stavite iseckani crni i beli luk. Kada luk postane zlatkast ubacite mleveno meso. Neprestano mešajte dok meso ne promeni boju, odnosno postane braon.
  5. Potom sipajte iseckanu crvenu i zelenu papriku pa mešajte 2 minuta, a zatim dodajte i prethodno izblendani paradajz, paradajz pastu, mlevenu papriku, kim, crni biber, so i timijan. Na kraju dodajte čašu vode. Neka se sve krčka 5 minuta pa sklonite sa vatre.
  6. Izvucite patlidžan iz rerne i odozgo ga napunite upravo dobijenim filom, pa preko toga stavite na krupno izrendan čedar sir i ponovo ubacite pleh u rernu, ponovo na 200°, ali ovoga puta samo 15 minuta.
  7. Kada izvadite pleh iz rerne, jelo dekorišite iscepkanim peršunom po želji i poslužite. Prijatno!

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Tradicionalno jelo Perua

 

makonda-tracker