nemoguće je odoleti

Tako kremasta & gotova očas posla: Najlepša letnja torta od bezbroj slojeva i samo 2 jajeta pravi se brzo i jednostavno

0

Ako želite da probate nešto novo i neuobičajeno ovog leta kada je reč o domaćim slatkišima, ovaj lagani dezert je nešto što ne smete propustiti.

Torta od šlaga i palačinki pravi se na brzinu i vrlo jednostavno
Torta od šlaga i palačinki pravi se na brzinu i vrlo jednostavnofoto: Lieblingsdesserts/YouTube Printscreen

Torte od palačinki jedan su od omiljenih dezerata za sladokusce koji preferiraju lagane i tanke kore, a ova varijanta je jednostavno božanstvena ukoliko uživao u gorko-slatkom ukusu kakaoa.

 

Ona se priprema veoma jednostavno: napravite specijalnu smesu za palačinke, ispržite ih, a potom sledi priprema laganog i veoma kremastog fila od samo tri sastojka.

 

Ovaj jednostavan dezert je savršen za letnje dane zbog svoje teksture i ukusa, a najbolje je da odstoji u frižideru preko noći kako bi sutradan pružila najbolje moguće osveženje.

Sastojci:

 

  • 400 ml mleka
  • 30 g putera
  • 2 kašike kakao praha + još za dekoraciju
  • 50 g šećera + 70 g šećera
  • 80 g brašna
  • 2 jajeta
  • 2 kašičice instant kafe
  • 600 ml slatke pavlake
  • 250 g krem sira


Priprema

 

  1. U šerpi pomešajte mleko, puter, 2 kašike kakao praha i 50 g šećera, pa mešajte na tihoj vatri dok se šećer ne otopi i sve lepo ne sjedini. Sipajte u hladnu posudu.
  2. Zatim dodajte prosejano brašno, pa dobro umutite žicom tako da ne bude gromuljica.
  3. U odvojenoj posudi umutite 2 jajeta, pa ih dodajte prethodnoj smesi i dobro promešajte. Prekrijte prozirnom folijom i stavite u frižider da se ohladi, pa izvadite i dodajte 2 kašičice instant kafe i razmutite.
  4. Sipajte smesu tanko na podmazan tiganj i pržite kao klasične palačinke.
  5. U duboku posudu sipajte 600 ml slatke pavlake, 70 g šećera (može i malo arome vanile), pa umutite mikserom. Dodajte krem sir, pa mutite još malo dok ne dobijete fin i gust fil.
  6. Stavite na dno kalupa ili na tacnu jednu do dve palačinke (zavisi koliko su tanke), pa nanesite ovaj beli fil, zatim preklopite novom palačinkom i tako ređajte sve dok ne potrošite materijal.
  7. Za kraj, ukrasite kakao prahom po ukusu. Odložite u frižider na 3-4 sata.

 

BONUS VIDEO

Koji sladoled je otporniji na sunce?

 

makonda-tracker