Isprobajte lagani recept za najkremastiji čizkejk sa bananama!
Čizkejk sa bananom savršena je poslastica za sve ljubitelje slatkog i kremastog ukusa.
Spoj bogatog krem sira i svežih banana stvara nezaboravan dezert koji će oduševiti vaša čula.
Ovaj recept jednostavan je za pripremu, a rezultat je savršeno uravnotežen čizkejk koji se topi u ustima.
SASTOJCI
Kora:
- 200g mlevenog keksa
- 100g putera, otopljenog
Fil:
- 500g krem sira
- 200g šećera
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 3 jaja
- 3 velike banane, zrele i izgnječene
- 200ml pavlake za šlag
Preliv:
- 2 velike banane, isečene na kolutiće
- 100g tamne čokolade
- 50ml mleka
PRIPREMA
Kora:
- Pomešajte mleveni keks i otopljeni puter dok ne dobijete ujednačenu smesu.
- Utisnite smesu u dno kalupa za torte (promera oko 22-24 cm) obloženog papirom za pečenje. Ostavite u frižideru dok pripremate fil.
Fil:
- U velikoj posudi, mikserom umutite krem sir i šećer dok ne postanu glatki.
- Dodajte ekstrakt vanile i jaja, jedno po jedno, uz stalno mešanje.
- Umiksajte izgnječene banane.
- Na kraju, dodajte pavlaku za šlag i sve dobro sjedinite.
- Sipajte fil preko kore od keksa.
Pečenje (nije obavezno)
- Zagrejte rernu na 160°C.
- Pecite čizkejk oko 20-30 minuta ili dok se sredina ne učvrsti.
- Isključite rernu i ostavite čizkejk da se postepeno hladi.
Preliv:
- Istopite čokoladu sa mlekom na laganoj vatri dok ne dobijete glatku smesu.
- Pre nego što poslužite čizkejk, poređajte kolutiće banane po vrhu i prelijte rastopljenom čokoladom.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Ne propustite tradicionalno jelo Perua
( Glossy, E.S. )