san snova

Topi se u ustima: Najkremastiji čizkejk sa bananama koji ćete probati sprema se lako&brzo, a ukus je za čistu desetku!

0

Isprobajte lagani recept za najkremastiji čizkejk sa bananama!

Čizkejk sa bananama je nešto najlepše što ćete probati!
Čizkejk sa bananama je nešto najlepše što ćete probati!foto: Shutterstock / johnlck

Čizkejk sa bananom savršena je poslastica za sve ljubitelje slatkog i kremastog ukusa.

 

Spoj bogatog krem sira i svežih banana stvara nezaboravan dezert koji će oduševiti vaša čula.

 

Ovaj recept jednostavan je za pripremu, a rezultat je savršeno uravnotežen čizkejk koji se topi u ustima.

 

SASTOJCI

 

Kora:

 

Fil:

 

Preliv:

 

Nešto drugačiji recept osvežiće vašu kuhinju
Nešto drugačiji recept osvežiće vašu kuhinjufoto: Anna Lohachova/Shutterstock

PRIPREMA

 

Kora:

  1. Pomešajte mleveni keks i otopljeni puter dok ne dobijete ujednačenu smesu.
  2. Utisnite smesu u dno kalupa za torte (promera oko 22-24 cm) obloženog papirom za pečenje. Ostavite u frižideru dok pripremate fil.

Fil:

  1. U velikoj posudi, mikserom umutite krem sir i šećer dok ne postanu glatki.
  2. Dodajte ekstrakt vanile i jaja, jedno po jedno, uz stalno mešanje.
  3. Umiksajte izgnječene banane.
  4. Na kraju, dodajte pavlaku za šlag i sve dobro sjedinite.
  5. Sipajte fil preko kore od keksa.

 

Najlepši čizkejk koji ćete probati sprema se lako
Najlepši čizkejk koji ćete probati sprema se lakofoto: Shutterstock

Pečenje (nije obavezno)

  1. Zagrejte rernu na 160°C.
  2. Pecite čizkejk oko 20-30 minuta ili dok se sredina ne učvrsti.
  3. Isključite rernu i ostavite čizkejk da se postepeno hladi.

Preliv:

  1. Istopite čokoladu sa mlekom na laganoj vatri dok ne dobijete glatku smesu.
  2. Pre nego što poslužite čizkejk, poređajte kolutiće banane po vrhu i prelijte rastopljenom čokoladom.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Ne propustite tradicionalno jelo Perua

 

makonda-tracker