brzo i lako

Najsočniji turski slatkiš iz tiganja gotov za samo 15 minuta: Tradicionalni recept za mini tulumbe raspametio je svet!

0

Predstavljamo vam najlepši i najbrži recept za tradicionalne turske tulumbe u minijaturnom izdanju.

foto: Shutterstock / gorkem demir
foto: Shutterstock / gorkem demir

Turske mini tulumbe savršena su kombinacija tradicije i praktičnosti, donoseći autentičan ukus direktno u vašu kuhinju.

 

Ovi sočni i slatki zalogaji su ne samo brzi i laki za pripremu, već i idealni za svaku priliku.

 

Upoznajte se sa jednostavnim receptom koji će vas osvojiti već na prvi zalogaj.

 

za šerbet:

 

za testo:

  • 3 čaše vode (600 ml)
  • 3 kašike biljnog ulja (30 ml)
  • 3 kašike šećera (60 grama)
  • 2,5 šolje brašna (300 grama)
  • 1/2 šolje skroba (60 grama)
  • 1 pakovanje vanilinog šećera (5 grama)

 

za prženje:

  • biljno ulje

 

Mini tulumba - sladak zalogaj pun ukusa
Mini tulumba - sladak zalogaj pun ukusafoto: Profimedia

PRIPREMA

 

Šerbet:

  1. U veći lonac sipati 300 ml vode i 450 g šećera, pa dobro promešati. Zatim dodati dve isečene kriške limuna i ostaviti na zagrejanoj ringli da vri 8 minuta, a zatim lonac skloniti sa ringle i odstraniti kriške limuna.
  2. Provrelu vodu prespite u drugu posudu kako bi se brže ohladila. 

Testo:

  1. Na zagrejanu ringlu stavite dublji tiganj i u njega sipajte 3 čaše vode, 3 kašike biljnog ulja i šećer, pa promešajte sve dok se šećer u potpunosti ne sjedini sa vodom.

  2. Zatim dodati brašno, skrob i vanilin šećer. Sve to dobro mešajte na ringli dok voda u potpunosti ne nestane.

  3. Kada dobijete masu nalik na glinu, ostavite je da se hladi, pa kada se dovoljno prohladi rukama mesite dobijeno testo.

  4. Zatim testo ubacite u kesicu za oblikovanje sa zvezdastom modlicom na dnu. Istiskivanjem mase kroz modlicu dobićete prepoznatljivi oblik tulumbi, a kako bi bile minijaturne, sami se postarajte za dužinu priliko istiskanja.

Prženje:

  1. Zagrejte veću količinu biljnog ulja u dubokom tiganju. Kada ulje postane vrelo, zaronite mini tulumbice u njega i pržite sve dok ne dobiju zlatkastu boju.
  2. Kada ih ispržite, dobro procedite tulumbe od ulja, a zatim ih ubacite u posudu sa ohlađenim šerbetom i ostavite ih zaronjene u sirup oko 1 minuta.
  3. Potom ih izvucite šupljikavom kašikom kako bi se višak šerbeta ocedio.
  4. Vaše mini tulumbe sada su gotove i možete uživati u njima. Prijatno!

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Ne propustite tradicionalno jelo Perua

 

makonda-tracker