NAJBOLJI SITNI KOLAČIĆI

3 najlepša brza recepta za stine kolačiće: Bez uključivanja rerne i mnogo filova, tope se pod nepcima

0

Brzi sitni kolači su savršen izbor za mnoge prilike zbog svoje jednostavne pripreme i ukusnog rezultata koji će zadovoljiti svačiji ukus

Sitni kolači su super izbor za svaki vid slavlja
Sitni kolači su super izbor za svaki vid slavljafoto: Shutterstock / kizaru43

Sitni kolačići su pravo rešenje za svaku priliku, svojim raznovrsnim oblicima, bojama i ukusima. Njihova praktičnost dolazi do izražaja jer ostavljaju dovoljno prostora za kreativno ukrašavanje po vašem izboru.

 

Posebno su popularni tokom sezone slava, jer su univerzalni izbor za bilo koji tip proslave, od opuštenih okupljanja do svečanih trpeza, ali pravi sladokusci ne traže posebnu priliku da se dobro zaslade.

 

Evo 3 recepta za male kolačiće koji se brzo pripremaju i garantuju zadovoljstvo vašim nepcima.

 

Lešnik kuglice

 

  • 100 g margarina ili putera
  • 100 g mlevenog keksa
  • 100 g crne čokolade
  • 100 g mlevenih pečenih lešnika
  • Celi lešnici i krupno mleveni
  • 200 g bele čokolade
  • 4 kašike ulja

 

Bele lešnik kuglice možete uvaljati u lešnik ili kokos
Bele lešnik kuglice možete uvaljati u lešnik ili kokosfoto: Aleksandar Ilic / Panthermedia / Profimedia

 

  • Otopiti čokoladu, pa dodajte keks i mleveni lešnik.
  • Potom odati margarin i umesiti testo.
  • Formirati kuglice i u svaku ubaciti ceo lešnik.
  • Otopiti belu čokoladu sa uljem.
  • Umacati kuglice u otopljenu belu čokoladu i ostaviti da se višak ocedi.
  • Kada se čokolada malo stegla, ali je još uvek lepljiva pod prstima, uvaljati kuglice u krupno mleveni lešnik.

 

Čoko kuglice

 

  • 200g petit keksa
  • 150g margarina
  • 100g mlevenih oraha
  • 3 kašike kakaa
  • 100g šećera u prahu
  • 2 kašičice ekstrakta vanile

 

Čokoladne kuglice uvaljane u kokos
Čokoladne kuglice uvaljane u kokosfoto: Shutterstock

 

  • Sameljite keks u blenderu dok ne dobijete fini prah.
  • U velikoj posudi, kombinujte samleveni keks, mlevene orahe, šećer u prahu, kakao, omekšali margarin i ekstrakt vanile.
  • Sada rukama oblikujte smesu u male kuglice, a zatim ih valjajte u kokosovo brašno.
  • Nakon oblikovanja, stavite kuglice u frižider da se stegnu.

 

Rozen štanglice

 

  • 200g mlevenih oraha
  • 200g šećera
  • 200ml mleka
  • 200g kokosa
  • 250g mlevenog plazma keksa

 

Sitni kolači su dobar izbor za svako slavlje
Sitni kolači su dobar izbor za svako slavljefoto: Jelena990/Shutterstock

 

  • U šerpi pomešajte šećer, mleko i mleveni keks, zatim kuvajte na umerenoj vatri dok se smesa ne zgusne.
  • Nakon toga, dodajte mlevene orahe i dobro promešajte sve zajedno.
  • Filujte rozen kore dobijenom smesom, a zatim ih uvaljajte u kokos.
  • Pre nego što poslužite, ostavite da se rozen kore stegnu.

 

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

 

makonda-tracker