i zdravo i slatko

Svi se grabe i traže REPETE: Najukusniji posni KOLAČ SA JAGODAMA bez šećera po receptu Danijele Pantić

0

Savršen za sve koji vole slatke pikanterije, koje su posne i zdrave

KOLAČ OD JAGODA BEZ ŠEČERA PO RECEPTU DANIJELE PANTIĆ
KOLAČ OD JAGODA BEZ ŠEČERA PO RECEPTU DANIJELE PANTIĆ foto: Facebook / danijelapantić

Jedna od naših najpoznatijih voditeljki Danijela Pantić već godinama ne konzumira hranu životinjskog porekla, pa je shodno tome sva jela koja sprema modifikovala tako da budu ukusna, veganska i zdrava.

 

Danijela je napisala i nekoliko knjiga na tu temu, među kojima je jedna od omiljenih knjiga recepta iz koje Danijela često svojoj porodici sprema ukusne poslastice.

 

Jedna od njih svakako je kolač od jagoda bez trunke šećera koji se brzo i jednostavno pravi, a toliko je ukusan da se uvek traži parče više. Ovo je recept lepe voditeljke, a na vama je da ga isprobate.

Potrebno je:

 

  • 2 šolje ovsenih pahuljica
  • 2 šolje biljnog mleka
  • šolja svežih urmi
  • 100 g otopljene veganske crne čokolade
  • kašika kokosovog ulja
  • 2 kašike putera od lešnika
  • kašika rogača
  • 1-2 šolje kokosovih ljuspica
  • ½ štapića vanile
  • na vrh noža himalajske soli

Priprema:

 

Urme očistite od koštica i potopite u vodu 30 minuta. Sameljite ovsene pahuljice u procesoru hrane i odložite ih u činiju. Ubacite urme u aparat i meljite minut-dva, a potom dodajte ostale sastojke, osim ovsenih pahuljica i mleka.

 

Meljite kratko i polako dodajte mleko i ovsene pahuljice, sve dok se ne formira čvrsta smesa. Ako je smesa previše retka, dodajte kokosove ljuspice, ako je gusta, dodajte još biljnog mleka.

 

Izlijte kolač u kalup obložen papirom za pečenje i ostavite da odstoji u frižideru dva sata. Kada se brauni stegne, isecite ga na parčiće. Pre serviranja dodajte sveže ili smrznuto bobičasto voće: jagode, maline, ribizle ili brusnice.

 

Bonus video:

Originalan recept za najbolje čvarke

 

makonda-tracker