UKUSNO ZADOVOLJSTVO

Zasladite se domaćinskom poslasticom: Čokoladnu Spartak tortu sa brzih 7 kora morate probati

0

Bliže se i praznici, a to je najbolje vreme za isprobavanje i uživanje u raznim ukusnim jelima, kolačima i torticama

Čokoladna ''Spartak'' torta - kore gotove za 7 minuta
Čokoladna ''Spartak'' torta - kore gotove za 7 minutafoto: Youtube/printscreen/Inspirations for All

Ako volite lagane, ukusne i izdašne poslastice, a nemate previše vremena za spremanje, onda bi svakako trebalo da probate ''Spartak'' tortu.

 

Bliže se i praznici, a to je najbolje vreme za isprobavanje i uživanje u raznim ukusnim jelima, kolačima i torticama.

 

Donosimo vam isproban recept, a na vama je samo da pratite korake i napravite ovo lagano čudo u koje ćete se zaljubiti posle prvog zalogaja.

 

Sastojci: 

 

  • 350 grama brašna
  • 60 grama kakaa
  • 5 grama praška za pecivo
  • 350 grama maslaca
  • 70 grama meda
  • 380 grama šećera
  • 4 jaja
  • 5 grama sode bikarbone
  • 30 grama skroba
  • 650 ml mleka
  • 10 grama vanilin šećera
  • 100 grama mlevenih oraha

 

 

Priprema:

 

Kore:

 

  1. U posudu sipajte 350 grama brašna, 5 grama praška za pecivo, 30 grama kakaa, pa promešajte.
  2. Uzmite šerpicu i u nju stavite 100 grama maslaca da se topi, dodajte 70 grama meda, 150 grama šećera i sve mešajte dok se ne sjedini, potom ubacite 2 jaja i nastavite sa mešanjem, i na kraju dodajte i 5 grama sode.
  3. Žutu smesu sipajte u prvu posudu sa prahkastim sastojcima, promešajte dok se ne pretvori u gustu masu/testo za kore, i ostavite 20ak minuta u fružider.
  4. Smesu podelite u više jednakih delova, 6 ili 7, pa svaki deo ponaosob razvucite.
  5. Kore izbockati viljuškom i svaku peći po 7 minuta na 180 stepeni.

 

Fil:

 

  1. U 600 mililitara mleka sipajte 30 grama skroba, promešajte i stavite na vatru.
  2. Potom, u posebnoj posudi sjediniti 130 grama šečera, 10 grama vanilin šećera,2 jaja i izmisati.
  3. Izmiksanu smesu sipajte u šerpicu sa mlekom koja je na vatri i sve vreme mešajte dok se masa ne zgusne, pa je ostavite u frižideru na 20ak minuta.
  4. Ohlađeni smesu ponovo izmiksati. Sa strane miksajte 200 grama maslaca, pa dodajte kašikom žutu smesu, a onda nastavite sa mikserom.

 

''Spartak'' torta sa brzim korama
''Spartak'' torta sa brzim koramafoto: Youtube/printscreen/Inspirations for All

 

Tortu ređajte tako što ćete prvo staviti koru, potom je filom premažite, ali ga dobro rasporedite da imate za svaku koru, pospite pomalo oraha pa opet kora, i tako redom do poslednjeg sloja, a to je kora.

 

Za glazuru pomešajte 100 grama šećera, 30 grama kakaa, 50 mililitra mleka, 50 grama maslaca i sve dobro promešajte i prokuvajte par minuta na tihoj vatri.

 

Tortu prelijte glazurom i uživajte u Spartak poslastici, pa dekorišite po želji.

 

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker