preukusno

3 najlepša recepta za POSNI PAPRIKAŠ na vodi: Kad ih jednom probate onaj s mesom više neće ni pomisliti da napravite

0

Ne zna se koji je ukusniji, savršeni su za dane posta, naročito one koji se poste na vodi 

foto: Bakina kuhinja
foto: Bakina kuhinja

Kad počine Uskršnji post domaćice počinju sa spremanjem posne hrane, a ako ponestane inspiracije tu su brojni recepti za Interneta.

 

Ukoliko postite i nemate više ideju šta da skuvate za ručak donosimo vam tri najlepša recepta za paprikaš koji se brzo sprema, a ukusom može da parira onom sa mesom.

 

Pogledajte kako da spremite ove ukusne obroke i uživajte svim čulima.

 

 

Posni paprikaš od krompira i povrća 

 

Sastojci:

 

  • 1,5 kg krompira
  • 3 glavice luka
  • 3 šargarepe
  • aleva paprika
  • biber
  • vegeta
  • peršun
  • celer
POSNI PAPRIKAŠ RECEPT
POSNI PAPRIKAŠ RECEPT foto: Profimedia

Priprema:

 

Krompir operite, oljuštite i isecite na kocke, crni luk prodinstajte na malo vode, pa dodajte šargarepu sečenu na kolutove i još malo dinstajte. Zatim dodajte krompir isečen na kocke, malo soli i sipajte malo tople vode. 

 

Zatim dodajte začine i stavite da se kuva oko sat vremena. Nakon toga, krompir će biti kuvan, a jelo dovoljno gusto da možete da ga jedete i bez ikakve zaprške. 

 

Posni paprikaš sa pečurkama

 

Potrebno je:

 

  • 1 kg krompira
  • pola kg bukovača
  • 3 glavice crnog luka
  • 1 paprika
  • 3 kašike paradajz pirea ili 200 ml paradajz soka
  • 1 veza mirođije
  • suvi začin, so, i biber

 

POSNI PAPRIKAŠ NA VODI SA BUKOVAČAMA
POSNI PAPRIKAŠ NA VODI SA BUKOVAČAMA foto: Printscreen Youtube/Turkish Food Travel

Priprema:

 

Na malo vode propržiti luk, odati bukovače iseckane na kockice i papriku. Kad omekani dodati krompir iseckan na kockice, paradajz pelat, mirođiju i začine. Sve kuvajte poklopljeno oko sat vremena i nakon toga uživajte u savršenom ukusu ovog posnog, a preukusnog jela.

 

Manastirski paprikaš

 

Potrebno je:

 

  • 500 g krompira
  • 300 g crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 4 paprike
  • 1 veza peršuna
  • 2 kašike suvog začina
  • 2 kašike brašna
  • paprika, so (po ukusu)
MANASTIRSKI PAPRIKAŠ RECEPT
MANASTIRSKI PAPRIKAŠ RECEPT foto: Shutterstock

Priprema:

 

Krompire oljuštiti i iseći na kocke, naliti vodom da ogreznu i staviti iseckani crni luk, šargarepu, paprike i sve skuvati. Brašno i mlevenu papriku razmutiti u malo vode i umešati u jelo. Dodati začin i so po ukusu, pa skloniti sa šporeta i dodati vezu sitno seckanog peršuna.

 

Bonus video:

Lignje na morski način

makonda-tracker