Ovakav recept za karbonara sos nikada do sada niste videli, a ne zna se je li priprema jednostavnija ili brža
Holivudska glumica Gvinet Paltrou nije poznata kao velika gurmanka, ali ona zapravo uživa u hrani i autorka je više kuvara.
Dugo se pričalo da je glumica vegetarijanka, što ona negira – i dalje i te kako često konzumira meso, a iako je probala da se hrani po principima vegetarijanske ishrane, "ne vidi sebe kako se opet vraća tome".
Zato su slanina i sirevi u svakom trenutku u njenoj kuhinji, a kad su već tu – zašto ne bi napravila jedno od najpopularnijih jela na svetu za koje su joj potrebni ovi sastojci?
Karbonara po receptu Gvinet Paltrou
– Karbonara je savršeno jelo za večeru ako ste lenji: prijatno je, utešno i šokantno lako se pravi – istakla je Gvinet, kako prenosi australijski portal Delicious. – Da ne pominjeno činjenicu da svi imaju skoro sve potrebne sastojke pri ruci.
Oskarovka je, takođe, imala i sjajan savet.
– Držite malo seckane slanine ili pancete u zamrzivaču da biste mogli da napravite ovo bilo kad, za samo nekoliko minuta – kaže Gvinet.
Sastojci:
- 115 g pancete ili slanine (sitno seckane)
- 1 veliko jaje + 2 žumanceta (ili čak 3 da bi bilo kremastije)
- 1½ šolje (oko 240 g) rendanog parmezana + još malo za serviranje
- 1 kašičica mlevenog bibera
- 330 g bukatinija (mogu i špagete)
Priprema
- Stavite sitno seckaču pancetu ili slaninu u hladan tiganj, pa uključite srednju vatru. Neka se krčka uz mešanje oko 5-7 minuta dok ne postane hrskavo, pa sklonite.
- U velikoj činiji umutite jaje s dodatnim žumancima, parmezan i biber. Sklonite na stranu.
- Skuvajte testeninu prema uputstvima na paovanju ili do al dente. Ocedite, pa sklonite sa strane 250 ml vode.
- Ubacite kuvanu testeninu u činiju sa sirom i jajima, pa lepo promešajte da se ravnomerno rasporedi.
- Ubacite u to pancetu i preostalu masnoću od nje iz tiganja, pa lepo promešajte.
- Dodajte vodu u kojoj se kuvala testenina, kašiku po kašiku, dok ne budete zadovoljni konzistencijom sosa.
- Po želji pospite još parmezana i bibera, a možete dodati i so.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Kako se prave pržene njoke