Ako se vama i ukućanima jede nešto slatko, a niste sigurni šta biste hteli da spremite i uz to nemate baš mnogo vremena - evo sjajne ideje.
Plazma kolač sa kremom je jedan od dobro proverenih slatkiša u domovima u našoj zemlji.
Njega maltene svi vole, a osim što ne košta mnogo ima još jednu prednost -- ovaj recept se sprema jako brzo.
SASTOJCI ZA FIL
- slatka pavlaka - 3 šolje
- šećer - 2 kašike
- cimet - pola kašike
- ekstrakt vanile - 2 kašičice
- pola šolje krema ili nekog drugog čokoladnog namaza
SASTOJCI ZA PODLOGU
- keks - 150 grama
- maslac - 100 grama
- kakao - jedna kašika
PRIPREMA
Za početak je neophodno da sameljete ili da usitnite keks, a nakon toga ga pomešajte sa otopljenim maslacem i kakaom.
Smesu koju ste dobili utisnite u kalup i ostavite da se peče u rerni na nekih desetak minuta na 170 stepeni.
Slatku pavlaku umutite miksreom sve dok se ne stvrdne, a onda možete da redom dodajete šećer, vanilu i cimet. Nakon toga sve to lepo umutite.
A onda dodajte i krem, pa dobro promešatje sve.
Smesu od krema i pavlake koju ste napravili stavite u kalup sa keksom. Posle toga ostavite sve da se lepo stvrdne preko noći, ali nemojte da zaboravite da prethodno pokrijte folijom.
Ukoliko želite, možete staviti i maline ili jagode na vrh, čisto za dekoraciju.
Bonus video:
Glossy redakcija