Lepo pripremljeno testo je osnova svake dobre pice.
Malo je onih koji ne vole da jedu picu. Čak i oni kojima je najteže udovoljiti, uspeju da pronađu neku od varijanti pice koja im odgovara.
A da bi bila ispala kako treba, neophodno je pre toga da na pravi način napravite testo.
Ovo je recept za tanko i hrskavo testo za picu.
SASTOJCI - za četiri osobe
- brašno - 300 grama
- topla voda - 250 ml
- suvi kvasac - jedna kesica
- so - jedna mala kašika
- maslinovo ulje - tri kašike
- šećer - jedna kašika
PRIPREMA
Prvi korak je da u jednu malo veću posudu ubacite brašno, a zatim i so i kvasac, pa onda rukom pomešajte sve sastojke.
Dok lagano sipate vodu mesite testo rukama. Mesite sve dok testo ne postane mekano i lepljivo.
Sada možete da uzmete jednu krpu kako biste prekrili testo i ostavite ga da naraste nekih pola sata. Možete slobodno i više, ali nemojte nikako manje od tog vremena,
Nakon što testo naraste, možete da namažite uljem dve velike tepsije.
Sada prepolovite testo i onda obe polovine rukama prethodno umočenim u ulje lagano rastežite po tepsiji.
Naravno, morate da odlučite i koju ćete picu da pravite, pa u skladu sa tim je neophodno da odaberete sastojke.
Nadev za koji se odlučite stavite na testo, a nakon toga u unapred zagrejanoj rerni na 220 stepeni pecite vašu picu nekih 15-ak minuta.
Prijatno!
Bonus video:
Glossy tim