njam

Neodoljivo hrskavo i tako ukusno: Fenomenalan recept za TANKO italijansko testo za picu

0

Lepo pripremljeno testo je osnova svake dobre pice.

Kako napraviti najbolje testo za picu?
Kako napraviti najbolje testo za picu? foto: Shutterstock / V. Matthiesen

Malo je onih koji ne vole da jedu picu. Čak i oni kojima je najteže udovoljiti, uspeju da pronađu neku od varijanti pice koja im odgovara.

 

A da bi bila ispala kako treba, neophodno je pre toga da na pravi način napravite testo.

 

Ovo je recept za tanko i hrskavo testo za picu. 

 

SASTOJCI - za četiri osobe 

 

  • brašno - 300 grama
  • topla voda - 250 ml
  • suvi kvasac - jedna kesica
  • so - jedna mala kašika 
  • maslinovo ulje - tri kašike
  • šećer - jedna kašika

 

 

PRIPREMA 

 

Mnogi naprave određene greške u koracima prilikom pripreme testa za picu
Mnogi naprave određene greške u koracima prilikom pripreme testa za picu foto: Shutterstock/mnimage

Prvi korak je da u jednu malo veću posudu ubacite brašno, a zatim i so i kvasac, pa onda rukom pomešajte sve sastojke.

 

Dok lagano sipate vodu mesite testo rukama. Mesite sve dok testo ne postane mekano i lepljivo.

 

Sada možete da uzmete jednu krpu kako biste prekrili testo i ostavite ga da naraste nekih pola sata. Možete slobodno i više, ali nemojte nikako manje od tog vremena, 

 

Nakon što testo naraste, možete da namažite uljem dve velike tepsije.

 

Sada prepolovite testo i onda obe polovine rukama prethodno umočenim u ulje lagano rastežite po tepsiji.

 

Naravno, morate da odlučite i koju ćete picu da pravite, pa u skladu sa tim je neophodno da odaberete sastojke.

 

Nadev za koji se odlučite stavite na testo, a nakon toga u unapred zagrejanoj rerni na 220 stepeni pecite vašu picu nekih 15-ak minuta. 

 

Prijatno! 

 

Bonus video: 

 

 

Glossy tim 

makonda-tracker