Napravite lako i brzo tzv. lava kolač, čokoladne mafine koji se prelivaju i tako su slasni!
Pun ukus čokolade koja se preliva definitivno je nešto u čemu ćete uživati uz najjednostavniji recept. Lava kolač je mnogima jedan od omiljenih slatkiša, koji ne samo da se sprema jednostavno, već je i ultraukusan.
Možete koristiti mlečnu čokoladu, a onda smanjiti šećer, po ukusu. Takođe, možete koristiti i čokoladu za kuvanje, pa čak i kombinovati ako tako volite.
Da bi se čokolada prelivala, potrebno je da se peče tačno 7 minuta. Ako vam je jača rerna, pecite na 200-220 stepeni, a ako je slabija, na 250 stepeni.
Ako se peče duže nego što bi trebalo, mafini i dalje budu jako ukusni, ali se čokolada stvrdne i nema prelivanja, zbog kog se kolač i naziva lava.
Sastojci
- 240g čokolade
- 250g margarina
- 4 jaja
- 100g brašna
- 100g šećera
- prstohvat soli
Priprema
- Na pari otopite margarin i čokoladu.
- U jednu činiju razbijte jaja, dodajte soli, šećer po želji i umutite penasto.
- Nakon toga, dodajte otopljenu čokoladu, kašiku po kašiku, neprestano muteći.
- Na kraju dodajte prosejano brašno.
- Ulijte u korpice za mafine i pecite 7 minuta u zagrejanoj rerni.
- Po želji, služite sa sladoledom od vanile.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja: i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video
Recept za mafine sa čokoladom