Ukoliko nemate mnogo iskustva sa pripremom posnih pogača - ovo je pravi recept za vas.
U skoro svim receptima koji podrazumevaju testo uglavnom ide i mleko, pa zato priprema posne pogače za Badnje veče za neke može predstavljati mali izazov.
Međutim, ovaj recept je toliko jednostavan da ćete lako spremiti vašu posnu pogaču i ukoliko to sada radite prvi put.
SASTOJCI
- brašno - 500 grama
- suvi kvasac - jedna kesicaa
- kisela voda - 400 ml
- ulje - 80 ml
- šećer - pola male kašike
- so - jedna mala kašika
PRIPREMA
Prvi korak je da pomešate kvasac sa šećerom i sa jednom kašikom brašna. Posle toga prelijte kiselom vodom sa sobne temperature.
Sačekajte da kvasac počne "da radi". Zatim dodajte resto brašna i malo soli, a onda zamesite testo.
Ostaviti da naraste na toplom mestu između 35 i 45 minuta, a zatim testo prebacite u šerpu u kojoj ćete peći vašu posnu pogaču.
Ostavite još nekih 10-15 minura da naraste, a posle toga pecite na 220 stepeni oko 60 minuta.
Ukoliko želite, kada se pogača ohladi, možete da je ukrasite - ružicama, listićima ili kako već želite.
Glossy tim