Malo je onih koji nisu poklekli pred šarmom čokoladnih raspusanaca...
Raspusanci od čokolade su keksići sa malo arome ruma, a zovu se tako pošto se "raspucaju" prilikom pripreme.
Recept nije težak, ali će ipak zahtevati neko vreme.
SASTOJCI
- brašno - 200 grama
- čokolada za kuvanje - 200 grama
- maslac - 50 grama
- šećer - 100 grama
- jaja - dva komada
- prašak za pecivo - jedna mala kašika
- ruma - jedna mala čaša
- so - prstohvat
- šećer u prahu
PRIPREMA
Uzmite jednu veću posudu u kojoj ćete pomešati so i brašno, a onda istopite čokoladu sa malslacem na pari.
Izmešate jaja sa šećerom i rumom sve dok smesa ne postane svetla i dok se ne otopi šećer.
Sad bi trebalo da pomešate istopljenu čokoladu u smesu s jajima, a onda umesite deo po deo brašna dok se sve lepo ne sjedini.
Smesu prebacite u posudu, zatim je prekrijte folijom i ostavite u frižideru oko četiri sata iil sve dok ne postane potpuno tvrda.
Pre nego što izvadite smesu iz frižidera rernu zagrejte na 180 stepeni.
Od vaše smese napravite male kugle, koje ćete uvaljati u šećer u prahu i ređati sa razmakom između na pleh s papirom za pečenje.
Dovoljno je nekih 10 - 15 minuta da se ispeku, a kad to bude gotove možete ih ubaciti u neku zatvorenu posudu.
Bonus video: