Cicvara je bilo jelo koje se svojevremeno u svim domovima spremalo veoma često, ali je vremenom polako palo u zaborav.
Cicvara je nekada bilo jedno od najčešće spremanih jela u našim krajevima.
Međutim, poslednjih godina uopšte nije toliko često na trpezama. Recept se bazira se na mleku, kajmaku i siru, a sprema se veoma lako i dugo drži sitost.
SASTOJCI
- kukurznog brašna - 10 kašika
- kravlji sir - 600 grama
- kozij sir - 200 grama
- kajmak - 200 grama
- voda - 3 dcl
- mleko - 3 dcl
PRIPREMA
Za početak uzmite jednu posudu u kojoj ćete izmešati kravlji, koziji sir i kajmak.
A onda u u drugo šerpi prokuvajte mleko i vodu, pa onda lagano sipajte smesu sireva i kajmaka.
Mešajte nekih 10-15 minuta, dok ne isparu voda i smesa ne postane gusta.
Sada lagano sipajte po kašiku kukurznog brašna narednih 10-ak minuta. Važno je da sve vreme mešate, a završite kada dobijete gustinu smese koju ste želeli.
Mešajte sve dok ne nestanu grudvice iz vaše smese.
Bonus video: