Priprema jaja na oko deluje naizgled jednostavno, ali postoje načini pripreme s kojima će ona biti još ukusnija.
Svako sprema jaje na svoj način, a iako to deluje kao najjednostavnija stvar u kuhinji, postoje mnoge cake koje treba usvojiti, ali i oni uobičajeni načini pripreme koje je bolje izbegavati.
Neki kuvari imaju svoje rutine spremanja jaja, ali uvek postoje inovativna rešenja koja vredi isprobati u kuhinji.
Stoga, ovaj neobičan recept će se mnogima dopasti ako odluče da ga isprobaju! Zapravo, s ovim trikom vam nije neophodno ulje, mast, niti maslac, već mlečni proizvod!
Tajni trik za savršeno jaje na oko
Umesto maslaca i ulja, jaja se mogu praviti i na pavlaci!
Najbolja za to je punomasna pavlaka. Za to se jednostavno stavi malo pavlake u veliki tiganj, posoli i pobiberi, pa se ugreje na srednjoj vatri. Potom se jaje oprezno stavi u pavlaku.
Zbog vrućine će se jaja „stisnuti“ – kao na maslacu ili ulju – međutim, zahvaljujući ukusu pavlake, jaja će dobiti jako finu aromu i biće fino mekana.
Bonus video
Jaja na oko sa feta sirom