zanimljivo i ukusno

Ni na ulju, ni na masti, ni maslacu: Neobičan način da pripremite JAJE NA OKO tako da bude SUPERUKUSNO i mekano

0

Priprema jaja na oko deluje naizgled jednostavno, ali postoje načini pripreme s kojima će ona biti još ukusnija.

foto: Shutterstock/Tetiana_Didenko
foto: Shutterstock/Tetiana_Didenko

Svako sprema jaje na svoj način, a iako to deluje kao najjednostavnija stvar u kuhinji, postoje mnoge cake koje treba usvojiti, ali i oni uobičajeni načini pripreme koje je bolje izbegavati.

 

Neki kuvari imaju svoje rutine spremanja jaja, ali uvek postoje inovativna rešenja koja vredi isprobati u kuhinji.

 

Stoga, ovaj neobičan recept će se mnogima dopasti ako odluče da ga isprobaju! Zapravo, s ovim trikom vam nije neophodno ulje, mast, niti maslac, već mlečni proizvod!

 

 

Tajni trik za savršeno jaje na oko

 

Umesto maslaca i ulja, jaja se mogu praviti i na pavlaci!

 

Najbolja za to je punomasna pavlaka. Za to se jednostavno stavi malo pavlake u veliki tiganj, posoli i pobiberi, pa se ugreje na srednjoj vatri. Potom se jaje oprezno stavi u pavlaku.


Zbog vrućine će se jaja „stisnuti“ – kao na maslacu ili ulju – međutim, zahvaljujući ukusu pavlake, jaja će dobiti jako finu aromu i biće fino mekana.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @sara_backt

 

Bonus video

Jaja na oko sa feta sirom

 

makonda-tracker