Stiže sezona slava, a ovo može biti sjajno posno predjelo za vaše goste.
Sezona slava kuca na vrata, a ako vam nemate ideju šta biste gostima mogli da poslužite kao predjelo - pogledajte ovaj recept za slanu posnu tortu sa krekerima.
SASTOJCI
- tunjevina - jedna konzerva
- margarin - oko 200 grama
- posni majonez - oko 200 grama
- senf - jedna kašika
- posni krekeri - oko 300 grama
- prepečeni susam - oko 50 grama
- kiseli krastavci - 2-3 komada
- kuvane šargarepe - 2-3 komada
- kuvani krompir - 2-3 komada
- kisela paprika - 2 komada
- pečeni kikiriki - oko 50 grama
- presolac iz krastavaca - oko 200 mililitara
PRIPREMA
Za početak umutite 150 grana margarina tako da bude penast, a onda dodajte majonez i lepo ga umutite sa margarinom. Sada krastavčiće, krompir, šargarepu i papriku iseckajte na male kocke, a onda pa u to dodajte umućeni margarin i majonez.
Sad je momenat da dodate i kašiku senfa, a onda sve to lepo dobro izmešajte. Imajte na umu da treba da ostavite dve kašike umućenog majoneza da biste mogli da premažete tortu sa strane i odozgo.
U poslužavnik poređajte slane krekere, ali nemojte zaboraviti da ih prethodno umočite u presol iz krastavčića.
A onda na krekere namažite fil, lepo rasporedite i onda još jedan red krekera, pa onda fil i tako sve dok ne potrošite materijal.
Odozgo i sa strane premažite umućenim majonezom sa margarinom, a onda pospite i prepečeni susam i krupnije iseckan kikiriki.
Imajte na umu da bi trebalo da tortu napravite dan ranije kako bi se lepo stegla i kako bi krekeri upili.
Prijatno!
Bonus video: