izdašno

Recept za posnu tortu sa krekerima: Odlično predjelo za sezonu slava

0

Stiže sezona slava, a ovo može biti sjajno posno predjelo za vaše goste. 

 

 

Posna torta sa krekerima
Posna torta sa krekerima foto: Shutterstock / vladm

Sezona slava kuca na vrata, a ako vam nemate ideju šta biste gostima mogli da poslužite kao predjelo - pogledajte ovaj recept za slanu posnu tortu sa krekerima.

 

SASTOJCI 

 

  • tunjevina - jedna konzerva
  • margarin - oko 200 grama
  • posni majonez - oko 200 grama
  • senf - jedna kašika 
  • posni krekeri - oko 300 grama
  • prepečeni susam - oko 50 grama 
  • kiseli krastavci - 2-3 komada
  • kuvane šargarepe - 2-3 komada 
  • kuvani krompir - 2-3 komada 
  • kisela paprika - 2 komada
  • pečeni kikiriki - oko 50 grama
  • presolac iz krastavaca - oko 200 mililitara

 

PRIPREMA 

 

Za početak umutite 150 grana margarina tako da bude penast, a onda dodajte majonez i lepo ga umutite sa margarinom. Sada krastavčiće, krompir, šargarepu i papriku iseckajte na male kocke, a onda pa u to dodajte umućeni margarin i majonez.

 

Sad je momenat da dodate i kašiku senfa, a onda sve to lepo dobro izmešajte. Imajte na umu da treba da ostavite dve kašike umućenog majoneza da biste mogli da premažete tortu sa strane i odozgo.

 

U poslužavnik poređajte slane krekere, ali nemojte zaboraviti da ih prethodno umočite u presol iz krastavčića.

 

A onda na krekere namažite fil, lepo rasporedite i onda još jedan red krekera, pa onda fil i tako sve dok ne potrošite materijal.

 

Odozgo i sa strane premažite umućenim majonezom sa margarinom, a onda pospite i prepečeni susam i krupnije iseckan kikiriki.


Imajte na umu da bi trebalo da tortu napravite dan ranije kako bi se lepo stegla i kako bi krekeri upili.

 

Prijatno!

 

Bonus video: 

 

 

 

 

makonda-tracker