Krompir je neizostavan sastojak mnogih jela.
Krompir je mnogima omiljen prilog. Da li u ovom ili onom obliku, ali krompir se nalazi u mnogim jelima, a može biti i sjajna grickalica, odnosno prilog.
Mi vam predstavljamo recept za restovani krompir, a caka da vam on ispadne na najbolji mogući je da na pravi način dozirate sastojke.
SASTOJCI
- krompir - jedan kg
- glavica crnog luka - srednje veličine
- slatka mlevena paprika - jedna kašika
- ulje - po potrebi
- suvi biljni začin - jedna kašika
PRIPREMA
Prvo oljuštite krompir i isecite ga na kriške, a nakon toga ga skuvajte. Kad zo tavršite isecite luk na rebarca i propržite ga malo na ulju. Pržite sve dok luk ne omekša malo.
Sledeći korak je da dodate i mlevenu papriku, a onda je ostavite da se dinsta još koji minut. Naravno, mešajte sve vreme.
Posle toga dodajte skuvan krompir. Prethodno ga dobro ocedite, a na kraju promešajte i sipajte suvi biljni začin. Neophodno je da mešate sve dok krompir ne upije sve začine i dobije crvenkastu boju.
Bonus video: