Caciki sa nanom, osvežavajuće zadovoljstvo sa mirisom Grčke.
Grčka kuhinja je prebogata različitim specijalitetima, a jedan od najpoznatijih umaka i soseva koji mogu da se jedu uz razna jela jeste caciki.
Ovog puta vam donosimo recept za caciki sa nanom.
Sastojci:
- 2 šolje rendanog krastavca
- 1 i 1/2 šolje običnog grčkog jogurta
- 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 2 kašike seckane sveže nane
- 1 kašika limunovog soka
- 1 srednji češanj belog luka, presovan ili mleven
- 1/2 kašičice morske soli
Priprema:
Procedite krastavac kako biste uklonili višak vode. Potom, u činiju sa krastavcem dodjate maslinovo ulje, začinsko bilje, limunov sok, beli luk i so, pa promešajte.
Ostavite smesu da odstoji pet minuta.
Probajte i potom dodajte ukoliko je potrebno još nane, limunovog soka i soli.
Poslužite ga odmah ili ohladite za kasnije.
Caciki može da stoji u frižideru oko 4 dana.
BONUS VIDEO
Recept za sladoled za decu bez šećera
( Glossy )