Koh sa mlevenim keksom se brzo priprema, a još brže nestaje.
Koh je kolač koji se dosta spremao u Jugoslaviji i predstavlja brzu i jeftinu poslasticu koja se pravi od sastojaka koje mahom već imamo u frižideru.
Ovog puta vam predstavljamo koh sa mlevenim keksom koji će ovom sočnom kolaču dodati još jednu zanimljivu teksturu.
Veoma se brzo i jednostavno sprema, a kada se potpuno ohladi, tada je spreman za degustaciju i biće pravo osveženje u vrelim letnjim danima.
Sastojci:
- 3 jaja
- 10 kašika šećera
- 20 kašika hladnog mleka
- 3 kašike griza
- 300 g mlevene keksa
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
Za preliv
- 1 litar + 1/2 litra mleka
- 1 kašika šećera
- 4 vanilin šećera
Priprema:
Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni. Za to vreme razdvojiti belanca i penasto ih umutiti mikserom.
Potom posebno umutiti žumanca dodajući postepeno šećer i mleko, potom griz, mleveni keks, vanilin šećer i prašak za pecivo.
Na kraju kašikom dodati šne od belanaca i mutiti polako varjačom.
Sipati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni 30 minuta.
Otprilike pet minuta pre kraja pečenja koha ugrejati mleko sa šećerom i vanilin šećerom.
Čim izvadite iz rerne polako kutlačom prelivajte kolač i ostavite da se ohladi pre nego što ga probate.
BONUS VIDEO
Čizkejk u čaši