Jedan od mirisa koji sve vraća u detinjstvo definitivno je miris mekanog koha koji se topi pod nepcima
Mekan, mirisan, svaki zalogaj se topi u ustima... Koh je kolač koji su svi jeli bar jednom kad su bili deca.
Nema ništa lepše nego kad uđete u kuću s kišog i tmurnog dana, a unutra vas sačeka taj jedinstveni čudesni miris i uvuče vam se u nozdrve.
Svi ga odmah prepoznaju, a sada vam donosimo recept koji je dugo čuvan u bogatoj beležnici jedne stare domaćice.
Potrebno je za koru:
- 8 jaja
- 8 kašika šećera
- 8 kašika griza
- 2 kašike brašna
Preliv:
- 2 l mleka
- 10 kašika šećera
- 2 vanile
Priprema:
Penasto umutite jaja, pa dodajte šećer, brašno i griz. Zatim sipajte u pleh i pecite oko 40 minuta.
Dok se kora peče, vi skuvajte preliv od mleka, šećera i vanile.
Preko vruće kore prelijte vruće mleko i to je to. Kad se ohladi poslužite.