sočan, topi se u ustima

Ovakav KOH su pravile naše bake, a sada možete i vi: Originalan starinski recept s kojim sigurno nema greške (RECEPT)

0

Jedan od mirisa koji sve vraća u detinjstvo definitivno je miris mekanog koha koji se topi pod nepcima 

foto: Shutterstock / Tanya Stolyarevskaya
foto: Shutterstock / Tanya Stolyarevskaya

Mekan, mirisan, svaki zalogaj se topi u ustima... Koh je kolač koji su svi jeli bar jednom kad su bili deca. 

 

Nema ništa lepše nego kad uđete u kuću s kišog i tmurnog dana, a unutra vas sačeka taj jedinstveni čudesni miris i uvuče vam se u nozdrve. 

 

 

Svi ga odmah prepoznaju, a sada vam donosimo recept koji je dugo čuvan u bogatoj beležnici jedne stare domaćice.

 

Potrebno je za koru:

 

  • 8 jaja
  • 8 kašika šećera
  • 8 kašika griza
  • 2 kašike brašna

 

Koh
Kohfoto: Shutterstock

 

Preliv:

 

  • 2 l mleka
  • 10 kašika šećera
  • 2 vanile

 

Priprema:

 

Penasto umutite jaja, pa dodajte šećer, brašno i griz. Zatim sipajte u pleh i pecite oko 40 minuta. 

 

Dok se kora peče, vi skuvajte preliv od mleka, šećera i vanile. 

 

Preko vruće kore prelijte vruće mleko i to je to. Kad se ohladi poslužite. 

 

 

 

makonda-tracker