NEODOLJIV

Domaći DŽEM OD KAJSIJA iz rerne gotov za sat vremena: Starinski recept za najukusniji pekmez po BAKINIM UPUTSTVIMA

1

Ako volite palačinke i druge kolače sa džemom ovo je idealan recept za vas 

Recept za džem od kajsije
Recept za džem od kajsijefoto: Shutterstock / Natalie magic

Ukusni plodovi kajsija preplavili su prethodnih dana pijace i rafove prodavnica. Ukoliko volite da se tokom zime zasladite nekom ukusnom poslasticom sa džemom sada je idealno vreme da pripremite ovaj ukusni domaći namaz. 

 

Mnoge domaćice odustaju od pripreme džema jer misle da je za njegovo kuvanje potrebno mnogo vremena, a ne znaju da se ova ukusna poslastica može spremiti u stanu, u rerni, za samo sat vremena.

 

Od jedne iskusne domaćice dobili smo ovaj recept, isprobali ga i pogodite - bili smo oduševljeni.

 

 

Evo kako da i vi pripremite ukusan džem bez muke, mešanja i stajanja pored šporeta.

 

Potrebno je:

 

  • 4 kg kajsija
  • 1,5 do 2 kg šećera

 

Priprema:

 

Oprati kajsije i odstraniti kostice. Preko njih posuti šećer i pokriti šerpu sa krpom, a potom ostaviti da odstoji oko 12 sati. Nakon toga kajsije štapnim mikserom usitniti, ne baš da se dobije kaša, već da ostanu komadići.

 

Recept za domaći džem od kajsija
Recept za domaći džem od kajsija foto: Shutterstock / al1962

 

Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni pa staviti voće da se kuva u rerni. Oko sat vremena je potrebno da izvri voda, nakon čega je potrebno ostaviti džem u rerni dok se ona skroz ne ohladi. 

 

Zagrejati tegle i vruć džem sipati u tegle, a potom dobro zatvoriti i ostaviti na hladnom mestu.

 

 

 

 

makonda-tracker