njam njam

Recept za janiju sa jagnjetinom: Teško da ste ikada probali ukusnije i jednostavnije jelo

0

Ako niste imali prilike da probate ovo, krajnje je vreme da to promenite. 

Janija spada u veoma ukusna jela
Janija spada u veoma ukusna jela foto: indigolotos Shutterstock

 

Janija spada u ona jela u koja ćete sa zaljubiti kada ga jednom probate.

 

Može se spremati i sa svinjskim i jagnjećim mesom, na vama je samo da odaberete šta vam se više sviđa. Ovo je recept za onu sa jagnjetinom. 

 

SASTOJCI

 

  • jagnjeće meso -1 kg
  • crni luk - 2 glavice
  • krompir - 2 komada
  • paprika - 2 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • lovorov list - 2 komada
  • paradajz - 2 komada
  • so i biber - po želji

 

PRIPREMA

 

Prvo sve iseckajte na sitne komade. Meso na kockice, paradajz na kriške, paprike na štapiće, a šargarepu i krompir na kolutove.

 

Dno posude u kojoj ćete spremati jelo prekrijte miskom povrća, a sa gornje starane rasporedite komade mesa, pa onda opet povrće.

 

Sipjate so i biber po vašoj želji i ukusu i a onda dodajte i lovor.

 

Sipajte vodu da sadržaj ogrezne, a onda poklopite posudu i kuvajte na laganoj vatri tri sata. I to je to. 

 

 

 

 

 

makonda-tracker