Ako niste imali prilike da probate ovo, krajnje je vreme da to promenite.
Janija spada u ona jela u koja ćete sa zaljubiti kada ga jednom probate.
Može se spremati i sa svinjskim i jagnjećim mesom, na vama je samo da odaberete šta vam se više sviđa. Ovo je recept za onu sa jagnjetinom.
SASTOJCI
- jagnjeće meso -1 kg
- crni luk - 2 glavice
- krompir - 2 komada
- paprika - 2 komada
- šargarepa - 2 komada
- lovorov list - 2 komada
- paradajz - 2 komada
- so i biber - po želji
PRIPREMA
Prvo sve iseckajte na sitne komade. Meso na kockice, paradajz na kriške, paprike na štapiće, a šargarepu i krompir na kolutove.
Dno posude u kojoj ćete spremati jelo prekrijte miskom povrća, a sa gornje starane rasporedite komade mesa, pa onda opet povrće.
Sipjate so i biber po vašoj želji i ukusu i a onda dodajte i lovor.
Sipajte vodu da sadržaj ogrezne, a onda poklopite posudu i kuvajte na laganoj vatri tri sata. I to je to.