Ovo su naše bake nekada redovno spremale za doručak.
Mlečnica je nekada važila za jedan od omiljenih doručaka u našoj zemlji. Prednosti ovog obroka su to što se sprema jako brzo i veoma lako, a uz to i nije skup.
Sastojci koji idu u ovaj recept su nešto što svi jako često imamo u svojim kuhinjama.
SASTOJCI:
- Jaje - 1 komad
- Brašno - oko 250 - 300 grama
- Mleko - pola litre
- Šećer - 3 velike kašike
- Vanilin šećer - jedna kašika
PRIPREMA:
Razbijte jaje i sipajte ga u brašno, tako što ćete napraviti malo udubljenje u smesi. Zatim izgnječite brašno na sitne mrvice.
Možete mleko staviti na ringlu kako bi se ugrejalo. U međuvremenu mrvice koje ste izgnječili stavite u sito i prosejte višak.
Nakon što mleko na ringli provri, ubacite mrvice unutra. Zatim dodajte 3 kašike šećera i ostavite da se kuva još oko pet minuta.
Posle toga dodajte vanilin šećer i sipajte u posude.