Ako volite brze slane pikanterije ovaj recept će vas kupiti na prvi zalogaj
Kada su u pitanju slane pikanterije u omiljene se ubrajaju pita, mafini, kiflice, ali i španska pita, za koju mnogi kažu da je savršen spoj najlepših sastojaka.
Ukoliko još može i da se napravi brzo, pa i da se sutra ponese na posao, sigurni smo da vam više od toga ništa ne treba.
Donosimo vam najjednostavniji recept za špansku pitu koji uspeva svima, jer nema komplikovane pripreme. Sve sastojke samo sjedinite i izlijete u pleh.
Potrebno je:
- 200 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 180 ml jogurta
- 100 ml maslinovog ulja
- 4 jajeta
Za nadev:
- 100 g kačkavalja
- 150 g feta sira
- 150 g šunke
- 4 kisela krastavca
- 1 kisela paprika
Priprema:
Umutiti jaja, dodati brašno sa praškom za pecivo, ulje, jogurt, seckanni kačkavalj, seckanu fetu, šunku, krastavčiće, papriku i sve umešati. Peći u podmazanom plehu ili obloženom pek papirom na 200 stepeni 1 sat. Pred kraj pokriti folijom i smanjiti na 180 stepeni.
Nakon što se prohladi isecite na kockice i služite uz jogurt ili neki drugi napitak koij volite.
Ova pite j odlična i za poneti, na primer, sutra na posao, ali je potrebno da je stavite u neku činiju sa poklopcem kako ne bi izgubila na svežini i kako se ne bi osušila.
Prijatno, uživajte u ovom ukusnom i jednostavnom obroku.