Da vas odmah upozorimo, ako ste na bilo kakvoj dijeti - nemojte da čitate ovo!
Dinastija torta je jedan od onih slatkiša koje jako teško možete da prestanete da jedete kad ga jednom probate. I nemojte posle da kažete da vas nismo upozorili. Dobro, sad možete da pogledate recept.
SASTOJCI:
Kora
- Belance - 8 do 10 komada
- Šećer - oko 350 grama ( oko 150 grama običnog i oko 200 grama šećera u prahu)
- Brašno - dve kašike
- Mleveni orasi - oko 350 grama
Fil
- Žumace - oko 15 komada
- Mleko - oko 1 litra
- Margarin - oko 200 grama
- Puter - oko 200 grama
- Šećer - oko 300 grama
- Čokolada za kuvanje - oko 150 grama
- Gustin - između 50 i 100 grama
PRIPREMA
Za početak umutite belanca. Onda dodajte šećer, pa onda mutite još malo. Dodajte brašno i mlevene orahe, pa lagano mešajte i onda sipajte u pleh. Preporuka je da na pleh stavite papir, pošto ćete onda lakše izvaditi koru iz istog.
Kad to završite uzmite žumanca i izmešajte ih sa šećerom. Zatim dodajte gustin, brašno i manji deo mleka ( oko 2-3 dl ).
Veći deo mleka koji vam je ostao stavite da provri, a onda ga pomešajte sa žumancima i stavite opet da provri.
Kad to završite pustite smesu da se malo ohladi. U međuvremenu smutite margarin i puter sa šećerom u prahu, a onda to pomešajte smesom koja se ohladila.
U nešto manje od pola fila dodajte čokoladu za kuvanje i onda sve to promešajte. Kad budete filovali, (bilo da imate dve ili tri kore), zapamtite samo da čokoladni fil ne ide na vrh.
Za lepši izgled tortu prelijte šlagom. Naravno, što se tiče dekoracije tu je više proizvoljnih opcija i možete ih prilagoditi vašem ukusu ili prilici za koju spremate ovu poslasticu.