Idealno rešenje za predjelo koje ćete spremiti za tili čas.
Galete od krompira su savršena slana poslastica koju će vaši gosti obožavati.
Prave se toliko jednostavno da će čak i deca moći da vam pomognu u pripremi, a jedna velika prednost je što vam neće trebati mnogo vremena.
Sastojci:
2 manja krompira
Nekoliko kolutova ljubičastog luka
100 g krem sira
½ kašičice bibera
¼ kašičice muskatnog oraha
½ kašičice ruzmarina
So, po ukusu
1 čen belog luka
ekstra devičanskog maslinovog ulja
250 g lisnatog testa
Sveži ruzmarin
Malo brašna
Razmućeno jaje, za premazivanje
Priprema:
- Ako već niste zamesili testo, onda izvadite iz zamrzivača da se odledi, pa krompir operite i isecite na tanke listiće. Stavite isečen krompir u posudu sa hladnom vodom i ostavite da stoji 15-ak minuta, pa iseckajte ljubičasti luk na kolutove. Za to vreme uključite rernu da se greje na 200 stepeni.
- U jednoj posudi pomešajte sir, začine, beli luk i so, a testo rastanjite na pobrašnjenoj površini. Prenesite testo na pleh obložen papirom za pečenje i zasecite tako da napravite ivicu široku 1cm.
- Krompir isperite i ocedite pa ga poređajte na testo premazano sirom. Preko rasporedite kolutove ljubičastog luka. Posolite, pobiberite i prelijte sa malo maslinovog ulja, a ivice premažite razmućenim jajetom.
- Pecite oko pola sata.
( Glossy )