prste da poližeš

Sočne, brze i VRLO ZASITNE: Nesvakidašnje GALETE OD KROMPIRA koje će vas osvojiti magičnim ukusom

0

Idealno rešenje za predjelo koje ćete spremiti za tili čas.

foto: Irina Meliukh/Shutterstock
foto: Irina Meliukh/Shutterstock

Galete od krompira su savršena slana poslastica koju će vaši gosti obožavati.

 

Prave se toliko jednostavno da će čak i deca moći da vam pomognu u pripremi, a jedna velika prednost je što vam neće trebati mnogo vremena.

 

Sastojci:

 

2 manja krompira
Nekoliko kolutova ljubičastog luka
100 g krem sira
½ kašičice bibera
¼ kašičice muskatnog oraha
½ kašičice ruzmarina
So, po ukusu
1 čen belog luka
ekstra devičanskog maslinovog ulja

250 g lisnatog testa
Sveži ruzmarin

Malo brašna
Razmućeno jaje, za premazivanje

 

Priprema:

 

  • Ako već niste zamesili testo, onda izvadite iz zamrzivača da se odledi, pa krompir operite i isecite na tanke listiće. Stavite isečen krompir u posudu sa hladnom vodom i ostavite da stoji 15-ak minuta, pa iseckajte ljubičasti luk na kolutove. Za to vreme uključite rernu da se greje na 200 stepeni.

 

  • U jednoj posudi pomešajte sir, začine, beli luk i so, a testo rastanjite na pobrašnjenoj površini. Prenesite testo na pleh obložen papirom za pečenje i zasecite tako da napravite ivicu široku 1cm.

 

  • Krompir isperite i ocedite pa ga poređajte na testo premazano sirom. Preko rasporedite kolutove ljubičastog luka. Posolite, pobiberite i prelijte sa malo maslinovog ulja, a ivice premažite razmućenim jajetom.

 

  • Pecite oko pola sata.

 

 

makonda-tracker