prijatno!

Kako se pravi PODVARAK, korak po korak? Recept sa kojim ne možete da pogrešite

0

Kada dođu hladniji zimski dani, jela od kupusa su nam među omiljenijima.

Kada napravite podvarak, ne morate da razmišljate o ručku narednih nekoliko dana.
Kada napravite podvarak, ne morate da razmišljate o ručku narednih nekoliko dana.foto: Shutterstock/Arkadiusz Fajer

Kada su u pitanju jela sa kupusom, podvarak spada u najpopularnije ideje za ručak u našem narodu.

 

Iako je potrebno malo vremena da jelo bude gotovo, velika prednost je što je za njegovu pripremu potrebnu malo sastojaka, koje uglavnom imamo kod kuće, pogotovo kada naiđe hladan zimski period. 

 

Osim toga, kada ga pripremite, ne morate da razmišljate o ručku narednih nekoliko dana.

Sastojci:

 

  • 1 glavica kiselog kupusa
  • suvo meso, slanina ili drugo meso po izboru
  • 1 glavica crnog luka
  • mast
  • lovorov list po ukusu
  • biber po ukusu
  • aleva paprika po ukusu

 

Priprema:

 

Prvo iseckajte kupus na tanke rezance.

 

Suvo meso ili koje ste već pripremili za podvarak i isperite vodom.

 

U posudu u kojoj ćete pripremati podvarak, poređajte kiseli kupus, pa meso naizmenično dok ne potrošite ceo materijal.

 

Onda sipajte vodu toliko da pređe nivo kupusa i mesa, poklopite posudu i pustite da provri.

 

Kada proključa, stišajte vatru i pustite da se krčka dok kupus ne omekša, a meso može da se lako skida sa kostiju. 

 

U posebnoj posudi propržite na mastu crni luk i slaninu, a potom stavite u posudu u kojoj se sprema podvarak.

 

Dodajte malo vode i začina po ukusu, pa ostavite da se još malo krčka. 

 

makonda-tracker