Domaćini ovog kraja spremaju vrhunske suve slanine, mesa... Ali kupus je njihova zvezda, kao što može uz ovaj recept postati i vaša!
Sastojci:
2,5 kg kupusa
2 glavice crnog luka
250 g suve slanine
350 g junećeg mesa
350 g svinjskog mesa
400 g suvih svinjskih rebara
3 kašike svinjske masti
2 kašike mlevene paprike
1 kašičica bibera u zrnu
Priprema:
Na dno lonca staviti kašiku masti i poređati deo slanine sečene na štapiće. Preko poređati red kružno sečenog kupusa, pa preko toga meso sečeno na komade, svinjska rebra, slaninu i kružno sečen crni luk. Posuti mlevenom paprikom i biberom u zrnu, pa ponovo poređati red kupusa, red mesa i završiti kupusom.
Prava zamena za ribanac: Kupus u marinadi
Zagrejati ostatak masti, dodati mlevenu papriku, pa preliti preko kupusa. Sipati vode da prekrije kupus i staviti da se kuva poklopljeno na tihoj vatri oko 3 sata. Kupus se više ne meša, već se lonac samo protresa.