Niko mu ne može odoleti

Korak po korak i ovaj specijalitet može se naći na vašoj trpezi: Mrčajevski kupus

0

Domaćini ovog kraja spremaju vrhunske suve slanine, mesa... Ali kupus je njihova zvezda, kao što može uz ovaj recept postati i vaša!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

2,5 kg kupusa


2 glavice crnog luka


250 g suve slanine


350 g junećeg mesa


350 g svinjskog mesa


400 g suvih svinjskih rebara


3 kašike svinjske masti


2 kašike mlevene paprike


1 kašičica bibera u zrnu

 

Priprema:

 

Na dno lonca staviti kašiku masti i poređati deo slanine sečene na štapiće. Preko poređati red kružno sečenog kupusa, pa preko toga meso sečeno na komade, svinjska rebra, slaninu i kružno sečen crni luk. Posuti mlevenom paprikom i biberom u zrnu, pa ponovo poređati red kupusa, red mesa i završiti kupusom.


Prava zamena za ribanac: Kupus u marinadi
 

Zagrejati ostatak masti, dodati mlevenu papriku, pa preliti preko kupusa. Sipati vode da prekrije kupus i staviti da se kuva poklopljeno na tihoj vatri oko 3 sata. Kupus se više ne meša, već se lonac samo protresa.

makonda-tracker