Nagomilava vam se stari hleb i uporno ga bacate, a ponestaje vam ideja za ručak? Ovaj recept će vas oduševiti.
Stari hleb svi imamo u kući i zasigrno vam se bar jednom desilo da ga bacata u velikim količinama. Istovremeno, nemate više inspiracije za ručak, a želite opet nešto novo.
Sve što vam je trebalo, pored hleba, jeste mleveno meso i već imate gotov savršen ručak.
Sastojci:
- 400 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 6 jaja
- 250 ml mleka
- 1 paradajz
- 100 g tvrdog sira
- stari hleb
Priprema:
Mleveno meso začinite, pored soli i bibera dodajte i kim, timijan i sitno iseckan crni luk, sipajte 100ml mleka i sve promešajte. Sipajte u tiganj malo ulja, pa rasporedite mleveno meso po dnu. Potrudite se da oblikujte krug od mesa, a zatim okrenite da se isprži i druga strana. Preko stavite kriške hleba.
U posoljena jaja dodajte 150ml mleka i to umutite, pa prelijte preko hleba. Pecite šest minuta na nižoj temperaturi, pa nakon toga okrenite i poređajte paradajz, pospite sir i ponovo poklopite, pa pecite još tri minuta.
Vaš ručak je gotov, a još jedna prednost je i da skoro i da nemate prljave sudove nakon spremanja ovog specijaliteta.