preukusno

Kako da vam ćufte budu sočne i mekane? Tajna je u OVA dva sastojka

0

Skoro da ne postoji neko ko ne voli sočne ćuftice u paradajz sosu. Ali ovo je trik zahvaljujući kojem će biti još mekše i ukusnije.

Ćufte su uvek idealan izbor za ručak
Ćufte su uvek idealan izbor za ručakfoto: Shutterstock/nadianb

Ćufte u paradajz sosu su uvek dobar izbor za ručak.

 

Međutim, mnoge domaćice se žale da ne uspevaju da naprave sočne, mekane ćufte koje se tope u ustima. 

 

Svi znamo kako ide proces pripreme, kada napravimo smesu za ćufte sa mlevenim mesom, uvaljamo ćuftice u brašno i ostavljamo ih da odstoje 30 minuta. 

 

To ih čini ukusnijim, a najbolje je da mleveno meso ostane na hladnom 12 sati kako bi upilo aromu začina. 

 

Međutim, kako da postignemo da ćufte budu sočne i mekane?

 

Postoje dva tajna sastojka.

 

Prvi je najobičniji crni luk. Iseckajte ga na kockice i propržite. Zbog prženja luk će biti mekan, blago hrskav i suptilno sladak, pa će mesu dati poseban šmek.

 

Važno je zapamtiti da luk koji planirate da stavite u mleveno meso ne treba da stoji predugo na šporetu: povrće je potrebno samo lagano propržiti.

 

Pored crnog luka,ono što će vaše ćufte učiniti još mekšim jeste i izrendani krompir koje možete da stavite umesto prezli. 

 

makonda-tracker