Skoro da ne postoji neko ko ne voli sočne ćuftice u paradajz sosu. Ali ovo je trik zahvaljujući kojem će biti još mekše i ukusnije.
Ćufte u paradajz sosu su uvek dobar izbor za ručak.
Međutim, mnoge domaćice se žale da ne uspevaju da naprave sočne, mekane ćufte koje se tope u ustima.
Svi znamo kako ide proces pripreme, kada napravimo smesu za ćufte sa mlevenim mesom, uvaljamo ćuftice u brašno i ostavljamo ih da odstoje 30 minuta.
To ih čini ukusnijim, a najbolje je da mleveno meso ostane na hladnom 12 sati kako bi upilo aromu začina.
Međutim, kako da postignemo da ćufte budu sočne i mekane?
Postoje dva tajna sastojka.
Prvi je najobičniji crni luk. Iseckajte ga na kockice i propržite. Zbog prženja luk će biti mekan, blago hrskav i suptilno sladak, pa će mesu dati poseban šmek.
Važno je zapamtiti da luk koji planirate da stavite u mleveno meso ne treba da stoji predugo na šporetu: povrće je potrebno samo lagano propržiti.
Pored crnog luka,ono što će vaše ćufte učiniti još mekšim jeste i izrendani krompir koje možete da stavite umesto prezli.