PRSTE DA POLIŽEŠ

Jeftino, brzo, a ukusom obara s nogu: Antiinflacijski jastučići punjeni mesom, vaš novi savršeni ručak (RECEPT)

0

Svima su nam potrebni recepti za brza i jeftina jela, naročito u današnjem vremenu.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Antiinflacijski jastučići svojim imenom podsećaju na jedno loše vreme, a možda nas i pripremaju za dolazak nečeg novog, u svakom slučaju, ovaj recept nosi sa sobom i malo humora, jer kad je najteže, treba se smejati.

 

S obzirom na to da su mere štednje uveliko na snazi i da se sve češće srećemo sa praznim rafovima, moramo naučiti da spremamo hranu u skladu sa tim, mada mi bar tu ne moramo mnogo da učimo, treba samo da obnovimo gradivo.

Sastojci:

 

Za testo:

 

  • 400 g glatkog brašna
  • 200 g oštrog brašna
  • 400 ml mleka
  • 50 ml ulja
  • 1 suvi kvasac
  • 1 kašika šećera
  • Malo soli

 

Za nadev:

 

  • 1 veća glavica luka
  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 veća šargarepa
  • So, peršun

 

Priprema:

 

Zamesite testo. Najpre pomešajte brašno, so, šećer i suvi kvasac, a u mlako mleko dodajte ulje i spojite sve sa suvim sastojcima. Da biste dobili glatko testo, sve mesite oko 10 minuta, pa testo ostavite 45 minuta da odmori.

 

Nadev pravite tako što na ulju pržite sitno seckani luk i šargarepu, a kad luk postane staklast, dodajte mleveno meso i začine i dinstajte sve pola sata uz povremeno mešanje. Obavezno obratite pažnju da meso pre punjenja bude suvo. Po želji, možete dodati kačkavalj.

 

Testo razvucite na debljinu prsta i vadite većom čašom kolutove i onda na svaki kraj stavite po kašiku nadeva, pa spojite. Potrebno vam je jedno žumance za premaz, jastučiće poslažite na papir za pečenje i pecite na 200 stepeni pola sata.

 

Možete ih jesti i tople i hladne, a idealno su rešenje za brzi ručak ili večeru.

 

 

makonda-tracker