njami

Biće vazdušaste i meke kao duša: Najbolji RECEPT za PALAČINKE

0

Mnoge domaćice godinama spremaju palačinke, a ne znaju da je u ovome tajna.

Palačinke su uvek dobar izbor poslastice.
Palačinke su uvek dobar izbor poslastice.foto: Shutterstock/Vladislav Noseek

Ako ste se godinama pitale zašto vam palačinke ne uspevaju kako ste zamislile, tajna je u ovome.

 

Ako želite vazdušasto i mekano testo za palačinke, koristite čašu za meru osnovnih namirnica.

 

Nema veze da li čaša ima 150 ili 200 ml, važno je da bude ista kada dodajete brašno,vodu i mleko. 

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica soli
  • 40 ml ulja
  • 1 šolja mleka
  • 1 šolja brašna
  • 1 šolja vrele vode
Brzo se ispeku,a još brže se pojedu.
Brzo se ispeku,a još brže se pojedu.foto: Shutterstock/Africa Studio

Priprema

 

Pomešajte jaja, ulje, šećer i so i izmešajte ručno, mutilicom.

 

Kada ste umutili jajaja, odmah jedno za drugim sipajte vodu, mleko i brašno.

 

Sve dobro izmeštajte, pa ostavite da testo "odmori" dok se ne zagreje tiganj. 

 

Palačinke pecite u zagrejanom tiganju jedan minut sa jedne, pa jedan minut sa druge strane.

 

Filujte po želji i uživajte.

 

makonda-tracker