Jedna od najukusnijih slanih pikanterija dobila je ozbiljnu konkurenciju - brze mafine koji se tope u ustima
Domaćice polako počinju da smišljaju šta će da spreme za ludu novogodišnju noć, a bez dobre hrane nema ni dobrog provoda.
Pred vama je recept koji je postao hit na dečijim rođendanima, a odiličan je izbor i za slave, proslave, pa i doček Nove godine.
Svi ih vole, jer su pikantni, brzo se spremaju i podjednako su dobri čak iako ostanu za sutra.
Sastojci:
- 1 jogurt (180 g)
- 1 čaša palente
- 1 mekog brašna
- pola čaše ulja
- pola praška za pecivo
- 2 jaja
- so
- malo mleka po potrebi
Nadev:
- 250 g svežeg sira
- 100 g šunke
- 3,4 kisela krastavca
- 3,4 kašike ajvara (može i ljuti ako volite pikantno)
Začini:
- sušeni vlasac
- origano
- bosiljak
- malo susama
Priprema:
Sve sastojke spojiti u jednoj činiji i umutiti mutilicom ili mikserom. Polako mešati dok se ne dobije glatka masa.
Nadev:
Posebno izmešati sveži sir i sitno narezanu šunku i ostale sastojke. Dodati malo sušenog vlasca, origana, bosiljka. U kalup za mafine staviti korpice, pa napuniti do pola sa smesom.
Zatim u svaku korpicom staviti nadev od sira i šunke. Preko nadeva preliti ostatak smese. Odozgo možete da stavite malo susama. Staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni i peći oko pola sata.