Ne postoji bolja poslastica od one koja potiče iz Turske.
Turske poslastice su nadaleko poznate i neprikosnovene ako zaista želite da uživati u svim tim raznovrsnim ukusim.
Alva torta sa turskim keksom je već po samom nazivu dovoljna da je zavolite, ako uzmemo u obzir da je njen glavni sastojak čudesna alva, tako omiljena mnogima od nas.
Još jedna od bitnih karakteristika ove torte je što vam za njeno spremanje neće trebati mnogo vremena, nema pečenja kora, a sve što vam je potrebno je dobra volja i ljubav prema slatkišima.
Sastojci:
- 500 g šlaga
- 450 ml kisele vode
- 400 g mlevenog keksa
- 400 g alve
- 20 komada turskog keksa
- 50 g krupno mlevenog, pečenog lešnika
Priprema:
- Najpre umutite šlag sa kiselom vodom, pa u tu smesu dodajte izmrvljenu alvu i mleveni keks, pa opet sve dobro umutite. Na jednu tacnu poređajte keks i sipajte umućenu smesu preko, pa polako oblikujte tortu.
- Sitno seckani ili mleveni lešnik je neophodan za dekoraciju, a posle ostavite tortu u frižideru da prenoći.
Prijatno!
( Glossy )