Praznici su sve bliži, a s njima i period kićenja, lepih kolača i pozitivne atmosfere.
Nova godina je obično i sinonim za porodično okupljanje i raskošnu trpezu, koja posebno raduje malu decu. Novogodišnji slatkiši su jedni od najomiljenijih, a postoji dosta načina za njihovo spremanje.
Kolačići tokom praznika su, pored jelke i svih ukrasa, nezaobilazni deo ukoliko želite da vam doživljaj za Novu godinu bude potpun.
Sastojci:
- četiri šolje brašna
- jedna kašičica praška za pecivo
- polovina kašičice soli
- šolja margarina (istopljenog)
- šolja i po belog šećera
- dva jajeta
- dve kašičice vanilinog ekstrakta
Priprema:
Prosejte brašno, prašak za pecivo i so u veliku činiju i ostavite sa strane. U drugu posudu sjedinite margarin i šećer, pa mešajte dok ne dobijete laganu i penastu masu.
Jedno po jedno jaje ubacite i vanilin ekstrakt. Postepeno ubacujte mokre sastojke u suve dok ne dobijete testo. Ostavite da se ohladi 2 sata.
Rernu zagrejte na 200 stepeni, a ohlađeno testo razvucite oklagijom i oblikujte kolače modlama. Pecite 6 do 8 minuta, ili dok ivice kolačića ne postanu braon.
Dekorišite kolačiće po želji.