obožavaćete ih

Predjelo za slavu, Novu godinu, Božić... SLANE JELKICE od lisnatog testa gotove za manje od 20 minuta (RECEPT)

0

Punjene sirom i šunkom, ove ukusne i mirišljave jelkice savršeni su zalogajčići za posebne trenutke tokom zime

foto: Iva Vagnerova/Shutterstock
foto: Iva Vagnerova/Shutterstock

Novogodišnji i božićni praznici se približavaju, a praznični duh već nas je obuzeo!

 

Nastupilo je doba godine kada smo češće u kuhinji nego inače, a najradije pripremamo hranu u oblicima koji asociraju na novogodišnje čarolije, pa su tako omiljeni božićni keksići i slične đakonije. Međutim, i slana hrana može da bude inspirisana praznicima, a ovo zanimljivo predjelo koje se brzo priprema možete poslužiti i na slavskoj trpezi u narednim nedeljama.

 

Sastojci:

 

  • 1 list lisnatog testa
  • 100 grama krem sira
  • 50 grama šunke
  • kockice kačkavalja
  • masline

 

Priprema


Odmotajte lisnato testo na dasci za sečenje i premažite krem-sirom po jednoj polovini. Zatim poređajte listiće šunke preko krem-sira, pa preklopite pecivo.


Isecite pecivo na trake, pa jednu po jednu savijajte tako da dobijete oblik novogodišnje jelke i probodite ražnjićem. Ređajte po plehu obloženom pek-papirom, pa pecite na 180 stepeni oko 15 minuta ili dok ne porumene.


Ostavite da se ohladi potpuno, pa na dno štapića stavite kockice kačkavalja, kao postolje jelke, a na vrh po jednu maslinu, umesto zvezde.

 

Video-uputstvo

 

 

 

 


 

 

 

makonda-tracker