Prijatno!

Jedan sastojak je KLJUČAN: Ovoj poslastici Jelena Đoković ne može da odoli (FOTO)

0

Kako je priznala, Jelena Đoković ovaj desert može da jede i za doručak, ručak, večeru i užinu.

foto: Instagram Printscreen/jelenadjokovicndf
foto: Instagram Printscreen/jelenadjokovicndf

Jelena Đoković je poznata kao neko ko veoma vodi računa o svom psiho-fizičkom zdravlju.

 

Osim što se trudi da dosta vremena provodi u prirodi i neguje svoj duh meditacijom, Jelena pazi šta unosi u svoj organizam.

Ona je od studentskih dana okrenuta veganskoj ishrani, a kako je jednom prilikom ispričala za Gloriju, za vegansku ishranu opredelila iz straha i "muke".

 

– Počela sam da se hranim kao vegan iz straha od bolesti. A to je najgori razlog da se opredelite za neku ishranu i zato nikome ne bih savetovala da bilo šta radi iz straha – rekla je ona tada i nastavila:


– Prvi put sam postala vegan za vreme posta. Kasnije, dok sam studirala, događalo mi se da nemam novca da jedem u restoranima, pa sam iz muke bila vegan –

 

Njen trenutni režim ishrane se sastoji iz povrća, voća i žitarica.

 

– Moja dijeta je 70 odsto sirova hrana, a trideset posto skuvana. Najčešće jedem supu, bezglutensku testeninu, kinou, pirinač... Nikad ne jedem meso, ribu, mlečne proizvode ili šećer – ispričala je Jelena.

 

I njen suprug Novak Đoković ima specifičan režim ishrane, a iako im se jelovnik neznatno razlikuje, Jeleni je veoma važno što se bodre i prate u svemu, pa i po pitanju ishrane.

 

– Teško je danas naći pravu hranu i pripremljenu na zdrav način. Zato mi je važno da se dobro organizujem oko obroka i srećna sam što imam partnera koji je kao i ja posvećen tome da ostane zdrav i jak. Naši režimi ishrane se tek malo razlikuju –

 

Međutim, iako je iz svoje ishrane izbacila šećer, Jelena voli da pojede i ukusan desert, a jednom prilikom je na društvenim mrežama otkrila koji je njen omiljeni desert. U pitanju je kakao mus

 

– Za doručak, ručak, užinu, večeru  našalila se Jelena u kojim sve prilikama voli da jede ovaj desert.

 

Kako je podelila u opisu fotografije, za ovu poslasticu su vam potrebni kakao, izmrvljeni lešnik, citrusi u prahu, narandža, kokos čips i krem od limete.

 

 

Kakao između ostalog sadrži triptofan, ključnu komponentu u proizvodnji serotonina, hormona odgovornog za dobro raspoloženje. Ovo stvarno govori u prilog tome da nas konzumiranje čokolade zaista čini srećnim.
 

 

makonda-tracker