Naše bake su pravile dobro poznatu staru zaboravljenu pitu, a ovaj recept će vas sigurno oduševiti.
Pita ladnjača se nekada u Jugoslaviji pravila svakodnevno i bila jedna od omiljenih obroka, a s obzirom na to da su svi potrebni sastojci jako jeftini, ova pita će biti jedan od vaših omiljenih izbora.
Način spremanja je toliko jednostavan i nećete izgubiti dragoceno slobodno vreme, a uživaćete u obroku.
Sastojci:
- 5 jaja
- 1 kašičica soli
- 500 ml mleka (može i kisela voda)
- 20 kašika brašna
- 6 kašika ulja
Priprema:
U jednoj posudi umutite jaja, dodajte so, mleko i brašno, pa sve to sjedinite mikserom. Tepsiju nauljite sa dve kašike ulja i dobijenu smesu razlijte po tepsiji. Preostalo ulje sipajte preko smese i pecite sve na 200 stepeni oko pola sata.
( Glossy, Stvar ukusa )