PRSTE DA POLIŽEŠ

Jugoslovenski recept za dobru staru LADNJAČU: Umutite sastojke koje već imate i uživajte u mekanoj i vazdušastoj piti

0

Naše bake su pravile dobro poznatu staru zaboravljenu pitu, a ovaj recept će vas sigurno oduševiti.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Pita ladnjača se nekada u Jugoslaviji pravila svakodnevno i bila jedna od omiljenih obroka, a s obzirom na to da su svi potrebni sastojci jako jeftini, ova pita će biti jedan od vaših omiljenih izbora.

 

Način spremanja je toliko jednostavan i nećete izgubiti dragoceno slobodno vreme, a uživaćete u obroku.

Sastojci:

 

  • 5 jaja
  • 1 kašičica soli
  • 500 ml mleka (može i kisela voda)
  • 20 kašika brašna
  • 6 kašika ulja

 

Priprema:

 

U jednoj posudi umutite jaja, dodajte so, mleko i brašno, pa sve to sjedinite mikserom. Tepsiju nauljite sa dve kašike ulja i dobijenu smesu razlijte po tepsiji. Preostalo ulje sipajte preko smese i pecite sve na 200 stepeni oko pola sata.

 

 

makonda-tracker