PRSTE DA POLIŽEŠ

Stari jugoslovenski recept za NAJSOČNIJI UKUS ikada: Ovako spremljena popara biće ponovo doručak broj 1 na vašoj trpezi

1

Popara je stari jugoslovenski doručak koji je danas pomalo zaboravljen.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Nekada su svi uživali u obroku koji je napravljen od starog hleba i sira, generacije su se gajile na taj način, a danas skoro da deca i ne znaju šta je popara.

 

Domaćice Jugoslavije su dobro znale recept za najukusniju starinsku poparu, a vi ukoliko želite da isprobate ovaj specijalitet, nećete se pokajati.

Sastojci:

 

  • pola bajatog hleba
  • 1 šolja mleka
  • 3 čaše vode
  • 1-2 kriške sira
  • so

 

Priprema:

 

Hleb isecite na kockice i stavite u šerpu. Sipajte mleko i vodu i promešajte. Dodajte izdrobljen sir i posolite ako sir nije slan. Kuvajte dok hleb ne upije tečnost. Servirajte toplo.

 

Popara je tradicionalno jelo koje polako pada u zaborav, a pored toga što se lako i brzo sprema, jedna od glavnih karakterstika je to što je neverovatno jeftina, tako da vam za ovaj doručak ne treba skoro ništa.

 

 

makonda-tracker