Popara je stari jugoslovenski doručak koji je danas pomalo zaboravljen.
Nekada su svi uživali u obroku koji je napravljen od starog hleba i sira, generacije su se gajile na taj način, a danas skoro da deca i ne znaju šta je popara.
Domaćice Jugoslavije su dobro znale recept za najukusniju starinsku poparu, a vi ukoliko želite da isprobate ovaj specijalitet, nećete se pokajati.
Sastojci:
- pola bajatog hleba
- 1 šolja mleka
- 3 čaše vode
- 1-2 kriške sira
- so
Priprema:
Hleb isecite na kockice i stavite u šerpu. Sipajte mleko i vodu i promešajte. Dodajte izdrobljen sir i posolite ako sir nije slan. Kuvajte dok hleb ne upije tečnost. Servirajte toplo.
Popara je tradicionalno jelo koje polako pada u zaborav, a pored toga što se lako i brzo sprema, jedna od glavnih karakterstika je to što je neverovatno jeftina, tako da vam za ovaj doručak ne treba skoro ništa.