Genevieve Ko u knjizi "Better Baking" predlaže zdravu varijantu čokoladne glazure u koju ide pire od slatkog krompira. Zahvaljujući autorki koja je razvila ovaj jednostavan, ukusan i pre svega bezgrešan za vaše zdravlje recept kojim ćete poželeti da ukrasite svaku sledeću tortu.
U svom kuvaru Genevieve predlaže zdraviju verziju čokoladne glazure koja se sastoji od samo konzerve pirea od batata, odnosno slatkog krompira i tamne čokolade obogaćene 55 do 60 posto kakaa. Možda zvuči čudno i ne moguće sastaviti kromir i čokoladu, ali slatkoća i kremasta tekstura batata idealna su kombinacija sa tamnom čokoladom.
Zbog ovoga će svi misliti da ste profesionalni kuvar: Čokoladna jelka gotova za 10 minuta (FOTO)
Pire od batata možete i sami napraviti tako što ćete skuvati i zgnječiti ovaj slatki krompir u koji ne morate dodavati tečnost ili maslac. Možete ga "začiniti" sa jednom kašikom meda kako bi još više obogatili glazuru ukusom.
Sastojci:
220 grama pirea od batata
140 grama tamne čokolade
Priprema:
Topli pire od batata pomešajte sa otopljenom čokoladom na pari dok ne dobijete homogenu smesu. Kada se smesa ohladi, ukrasite željenu poslasticu i uživajte u zdravom i bogatom zalogaju bez griže savesti!