oprez

Nema dokaza da poznati napitak od jabuka dovodi do mršavljenja

0

Još uvek ne postoje relevantne medicinske studije koje bi potvrdile takav efekat

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Na internetu su proteklih godina vrlo popularni "uradi sam" recepti za domaće preparate za mršavljenje i eliminaciju toksina iz organizma, a važno je imati u vidu da većina nema medicinsko utemeljenje.

 

Jedan od takvih je napitak od jabuke, šargarepe limuna koji navodno vrši detoksikaciju i podstiče topljenje masti, ali još uvek ne postoje relevantne studije koje bi potvrdile takav efekat. Zato ne uzimajte ovakva sredstva na svoju ruku i bez prethodne konsultacije s lekarom.

 

U pitanju je sledeći recept.

 

Sastojci:

 

 

Priprema

 

Prvo što je potrebno jeste da oljuštite šargarepu, a nakon toga da jabuku isečete na četvrtine, ali uz to i da je oljuštite od semenki. Nakon toga ovo sve narendajte u jedan bokal, pa onda prelijte provrelom vodom i tako ostavite jedno sat vremena. 

 

Nakon toga je vreme da sve ovo procedite i da dodate sok od limuna, a zatim se napitak može odmah konzumirati, a zatim kada budete odlagali ovaj napitak neka to bude u zatvorenoj staklenoj boci. Ovaj napitak možete piti jednom dnevno, a još bolje dejstvo je ukoliko ovaj napitak malo zagrejete. I ako želite da smršate, pijte dve čaše ovog napitka dnevno. 

 

 

 

makonda-tracker