uživaćete

Kremasta zadovoljstva bez jaja i mleka: 3 najukusnije POSNE TORTE gotove za tili čas (RECEPTI)

0

Ako vam je potrebna lagana poslastica koja oduševljava ukusom, obavezno probajte neku od ovih

foto: Vsl/Shutterstock
foto: Vsl/Shutterstock

U susret Petrovskom postu, koji počinje uskoro, predstavljamo vam recepte za bogate i ukusne torte za koje vam nisu potrebne namirnice životinjskog porekla.

 

Lako se pripremaju, vrlo su izdašne, a ukus im je božanstven.

 

Torta od jagoda

 

Dinastija torta, Bela torta, Torta sa šlagom, Šlag, Torta
foto: Peki Anna/Shutterstock

Sastojci:

 

  • dva pakovanja keksa + 150 g za fil
  • 3 pudinga od vanile
  • 1 margarin
  • 500 g banana
  • sok on pomorandže
  • 750 ml gustog soka od jagode
  • 500 g zaleđenih jagoda
  • 3 pudinga od jagode


Priprema

 

Na tacnu na kojoj ste želeli da slažete tortu prvo na dno stavite plazma keks natopljen u sok od pomorandže. Kada ih poslažete vreme je da pripremate filove.

 

Skuvajte puding od vanile u 750 ml vode. Dok se puding kuva potrebno je da umutite margarin u koji ćete dodati puding kada se ohladi. Zatim u taj žuti fil dodajte 150 g nadrobljene plazme i 500 g seckanih banana.


Zatim je potrebno da u 750 ml gustog soka od jagode koji je potrebno da provri dodate zaleđene jagode, kako bi se malo prokuvale, ali ne mnogo, pa nakon toga dodajte i pudinge od jagode koje ste prethodno razmutili u malo vode i sve to kuvati dok se ne zgusne.


Vreme je da spakujete tortu po principu keks-žuti fil s bananama-fil od jagoda.


Nakon toga možete tortu našarati posnim šlagom.


Torta od gotovih kora

 

Torta
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

 

  • 450 grama gotovih posnih kora za torte
  • 4 kesice pudinga od vanile
  • kesica vanilin šećera
  • 1 l bademovog mleka
  • 6-7 kašika šećera
  • 100 g posne crne čokolade
  • 100 g margarina


Priprema


Stavite 800 ml bademovog mleka da se kuva. Za to vreme pomešajte 6-7 kašika šećera, 1 kesicu vanil šećera i 4 kesice pudinga od vanile sa 200 ml bademovog mleka.

 

Premažite otopljenom čokoladom, čokoladnim kremom ili samo pospite kakaoom.

 

Popadijina torta

 

torta
foto: Profimedia

Sastojci


Kore:

 

  • 200 g mlevenih oraha
  • 150 g meda
  • 250 ml soka od pomorandže
  • 200 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 300 g brašna
  • 1 kašika kakaa
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 ml ulja


Fil:

 

  • 750 g kesten pirea
  • 50 g pekmeza od kajsije
  • 200 g seckanih oraha
  • 3 kašike ruma


Glazura:

 

  • 200 g posne čokolade
  • 1 kašika ulja

 

Pomešati sve potrebne sastojke za kore. U zagrejanoj rerni ispeći koru na 180 stepeni oko 40 min. Kada se ohladi koru podeliti na tri dela.


Fil: Sjediniti kesten pire, pekmez, rum i izmiksati pa dodati seckane orahe.


Ređati red kora, red fila a po vrhu prelijte glazuru...

 

 

makonda-tracker