Tropsko voće avokado potiče iz Srednje Amerike i Meksika, a u Severnu Ameriku, tačnije u Kaliforniju, stigao je sa astečkim nazivom ahuacate, što tamošnjem stanovništvu nije bilo lako da izgovori. Zato je, nakon neuspelog pokušaja da se "primi" ime "aligatorova kruška" vremenom ova voćka dobila ime — avokado.
Na najjednostavniji način spremite doručak zbog kojeg ćete uživati svako jutro kada spremite ovakav doručak.
Sastojci:
- 1 avokado
- 2 kriške tost hleba
- malo margarina
- 2 jaja
- pavlaka
- so
- biber
- beli luk u prahu
Priprema:
Prvo je potrebno da prepečete hleb u tosteru, ali tako da nije ni previše mekan, a ni previše tvrd.
Nakon toga, na maslinovom ulju propržite jaja, tako da žumance može da se razlije.
Posle toga, premažite kriške 1 kašičicom pavlake, a nakon toga kada otvorite avokado, isecite ga na deljke i stavite avokado na kriške hleba.
Nakon toga, stavite pržena jaja na hleb na koje ćete posuti začine.
Prijatno!