POSNO NA VODI

EKSPLOZIJA UKUSA ZA STROGI POST: Napravite sami domaći gvakamoli sos (RECEPT)

0

Ovaj umak je toliko hranljiv i bogat zdravim sastojcima da vam uopšte neće smetati što je strogo postan

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Gvakamoli sos je verovatno najpoznatije jelo od avokada i može se jesti kao umak ili salata. Postoje različiti recepti za ovo jelo, a evo jednog sjajnog.

 

Sastojci:

 

  • jedan avokado
  • pola limete
  • pola kašičice soli
  • pola ljubičastog luka
  • kašičica i po svežeg peršuna ili ako možete da nađete svež korijander
  • jedan veći paradajz ili nekoliko čeri paradjzića
  • dva čena belog luka
  • čili papričica po ukusu

 

foto: Profimedia

 

Priprema:

 

  • U posudu srednje veličine pomešajte avokado, sok limete i so. Izmešajte, pa dodajte crni luk, peršun, paradajz iseckan na kockice i beli luk, kao i mlevenu papriku.
  • Kada sve dobro izmešate, ostavite da stoji oko sat vremena u frižideru, tako će imati bolji ukus.

 

makonda-tracker