Ovaj umak je toliko hranljiv i bogat zdravim sastojcima da vam uopšte neće smetati što je strogo postan
![foto: Profimedia](/data/images/2019/04/21/15/258049_profimedia0108191015_ff.jpg?ver=1555853135)
Gvakamoli sos je verovatno najpoznatije jelo od avokada i može se jesti kao umak ili salata. Postoje različiti recepti za ovo jelo, a evo jednog sjajnog.
Sastojci:
- jedan avokado
- pola limete
- pola kašičice soli
- pola ljubičastog luka
- kašičica i po svežeg peršuna ili ako možete da nađete svež korijander
- jedan veći paradajz ili nekoliko čeri paradjzića
- dva čena belog luka
- čili papričica po ukusu
![](/data/images/2019/04/21/15/258051_profimedia0335633379_ff.jpg?ver=1555853148)
Priprema:
- U posudu srednje veličine pomešajte avokado, sok limete i so. Izmešajte, pa dodajte crni luk, peršun, paradajz iseckan na kockice i beli luk, kao i mlevenu papriku.
- Kada sve dobro izmešate, ostavite da stoji oko sat vremena u frižideru, tako će imati bolji ukus.
( Mondo.rs )