Ukoliko vam treba savršena poslastica, onda je ovaj recept za vas.
Višnje su prilično zastupljene u prirodnih medicini, a njene blagodeti su i naučno dokazane brojnim studijama.
Ova voćka deluje tako što "otvara" apetit, oporavlja i vraća snagu posle fizičkih aktivnosti, pojačava imuni odgovor organizma kada se susretne s virusom, deluje antiupalno, antioksidansno, pomaže kod nervoze, nesanice...
Sastojci:
- 6 jaja
- 300 g šećera
- 300 g brašna
- 200 g margarina
- 1 vanilin šećer
- limunova korica
- 550 grama višanja
Pripema:
Pre svega odvojite belance od žumanceta i penasto umutite belanca.
Nakon toga umutite margarin sa šećerom i vaniilin šećerom, ali dodajte i koricu od limuna. Nakon toga polako dodajite žumanca, zatim sneg od belanaca i na kraju brašno. Pazite da vam se ne stvaraju grudvice.
Zatim dodajte višnje i sve razlije u jednu posudu i pecite 50 minuta na 180 stepeni.