prste da poližeš

Jeftino i brzo, a PREUKUSNO: Uskršnji zečići punjeni čokoladom su pravi izbor za PRAZNIČNU trpezu

0

Bliže nam se praznici i stoga nam uvek zafali neki novi recept da ulepša prazničnu trpezu.

foto: Shuterstock/Olepeshkina
foto: Shuterstock/Olepeshkina

Ovog Uskrsa obradujte porodicu tradicionalnom poslasticom i nećete pogrešiti.

 

Punjeni uskršnji zečići su ukusno i idealno rešenje da se zasladite nakon ručka, a spremaju se vrlo jednostavno.

 

Sastojci:

 

  • 600g brašna
  • 200ml jogurta
  • 200ml mleka
  • 100ml ulja
  • Kašičica soli
  • Kašičica šećera
  • Prašak za pecivo
  • Kvasac
  • Čokolada ili džem (u zavisnoti čime želite da punite)
  • Žumance za premazivanje

 

Priprema:


U mlako mleko stavite kvasac i šećer i pomešajte sve to sa ostalim sastojcima za testo. Testo dobro umesite.


Od testa napravite tri kuglice, veću, srednju i malu. Najveća neka bude prva, ona će služiti kao trbuh zeca, srednja predstavlja glavu, a najmanju kuglicu prepolovite i od nje napravite uši. Kuglice punite čokoladom ili džemom.

 

Premažite ih žumancetom i možete staviti susam preko ukoliko volite. Pecite 20 minuta na 180 stepeni.

 

 

makonda-tracker