Bliže nam se praznici i stoga nam uvek zafali neki novi recept da ulepša prazničnu trpezu.
Ovog Uskrsa obradujte porodicu tradicionalnom poslasticom i nećete pogrešiti.
Punjeni uskršnji zečići su ukusno i idealno rešenje da se zasladite nakon ručka, a spremaju se vrlo jednostavno.
Sastojci:
- 600g brašna
- 200ml jogurta
- 200ml mleka
- 100ml ulja
- Kašičica soli
- Kašičica šećera
- Prašak za pecivo
- Kvasac
- Čokolada ili džem (u zavisnoti čime želite da punite)
- Žumance za premazivanje
Priprema:
U mlako mleko stavite kvasac i šećer i pomešajte sve to sa ostalim sastojcima za testo. Testo dobro umesite.
Od testa napravite tri kuglice, veću, srednju i malu. Najveća neka bude prva, ona će služiti kao trbuh zeca, srednja predstavlja glavu, a najmanju kuglicu prepolovite i od nje napravite uši. Kuglice punite čokoladom ili džemom.
Premažite ih žumancetom i možete staviti susam preko ukoliko volite. Pecite 20 minuta na 180 stepeni.